avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare ore platite in avans
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare ore platite in avans

Buna ziua,
Vara trecuta, pe parcursul a 3 luni, compania noastra nu a avut suficiente comenzi astfel incat sa lucram full time si s-a decis, la nivel de conducere, ca in fiecare din aceste 3 luni sa lucram doar cate 2 saptamani, iar 2 sa le stam acasa, insa sa fim platiti normal, urmand ca aceste ore nelucrate si platite in avans sa le recuparem ulterior, cand volumul de comenzi va creste. Am semnat o decizie interna toti angajatii prin care am fost de acord. Intrebarea mea este ce se intampla cu orele paltite in avans si nerecuperate in urmatoarele 12 luni. Conform Codului Muncii, art. 122 alin.3,, aceste ore trebuiesc recuperate in urmatoarele 12 luni, insa nu se mentioneaza ce se intampla cu orele ramase nerecuperate.
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 7 Iunie 2024
anca332, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:18, 7 Iunie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se pot recupera in continuare ...textul se refera la orele suplimentare.

In perioadele de reducere a activitatii angajatorul are posibilitatea de a acorda zile libere platite din care pot fi compensate orele suplimentare ce vor fi prestate in urmatoarele 12 luni.

~ final discuție ~