avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bună ziua tuturor am o întrebare dacă un membru al ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bună ziua tuturor am o întrebare dacă un membru al familiei ...

Bună ziua tuturor am o întrebare dacă un membru al familiei , mai bine zis unul dintre copi având vârstă de 23 de ani are o datorie economica .... fața.de o alta persoana fizica inafara familiei ! Împrumutul poate fi dovetit prin tranzacti bancare cu documente
bancare . În cazul în care copilul nu vrea sa își plătească datoriile fata de cealaltă persoana după mai multe amânări!!! Ce posibilitate exista ca să poată Recupera valoarea Împrumutului!... părinți pot fi obligați prin lege sa restitui datoria copilului lor ținând cont ca copilul nu are nimic pe numele lui . Va mulțumesc anticipat cu respect!!!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:37, 13 Iunie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua

părinți pot fi obligați prin lege sa restitui datoria copilului lor ținând cont ca copilul nu are nimic pe numele lui

Nu. Omul e major, are 23 de ani.

Vi s-ar parea normal ca un parinte de 60 de ani sa raspunda pentru datoriile unui fiu de 30 de ani???
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti insista cu executarea și după ce mor parintii și copilul va deveni mostenitor, va puteți recupera datoria. Acuma ,în niciun caz nu puteti obliga parintele sa plateasca datorii ale copilului major.
Fiecare raspunde pentru propriile obligatii. Daca parintii nu au fost giranti, atunci nu rapsund.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie bancara - posibilitatea de a se prescrie? rumon_monalisa rumon_monalisa Buna ziua, O persoana a imprumutat de la o institutie bancara o suma de bani in numele unui coleg de munca, acesta din urma semnand si el in calitate de ... (vezi toată discuția)
Sechestru apartamennt Ethan Winters Ethan Winters Buna ziua. Doresc sa stiu anumite detalii in caz in care banca ar pune sechestru pe un apartament. Sa zicem ca sotul/sotia a facut datorii bancare, iar ... (vezi toată discuția)
Banci marcea marcea am o datorie la pirraeus bank de 12000 ron. nu am putut sa mai platesc rata intreaga si obs k de un an de zile imi vin instiintari de plata precum k am ... (vezi toată discuția)