avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am de efectuat o succesiune si fratele meu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am de efectuat o succesiune si fratele meu are probleme ...

Buna ziua,
Am de efectuat o succesiune si fratele meu are probleme medicale. a fost pus sub interdictie cu tutore special. notarul refuza dezbaterea succesiunii pe motiv ca dispozitivul de admitere este general: "admite cererea avand ca obiect tutela speciala si dispune instituirea tutelei speciale pe o perioada de 15 ani". Mentionez ca in cerere am solicitat si autorizarea petentei sa accepte si dezbaterea succesiunii in numele interzisului. Am solicitat adresa de completare dispozitiv( sa fie mentionate toate solicitarile din cerere) insa aceasta a fost respinsa. Este necesar si curator? Va rog sa ma ajutati sa ne spuneti ce demers ar trebui sa facem in continuare pentru a putea finaliza succesiunea. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 00:52, 9 Iunie 2024
Buna ziua, Datele pe care le furnizati sunt insuficiente.
Ce curator daca are deja tutore?, si chiar si special.
Trebuie vazut in concret dosarul dvs.!
Cu siguranta ati avut avocat acolo. Ce spune avocatul dvs?
In astfel de cazuri trebuie avocat care sa vada situatia Da Capo al Fine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curator persoana cu handicap adult/interzis judecatoresc mihaelabmihaela mihaelabmihaela Buna ziua, am un frate(46 ani)-persoana cu handicap grav. La decesul tatalui, la dezbaterea mostenirii, a trebuit sa numim un curator, care sa-l reprezinte la ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire, numire tutore si curator ContSters362803 ContSters362803 Buna ziua! Dupa decesul tatalui nostru (iunie 2015) am luat hotararea ca noi ce sapte frati impreuna cu mama sa inaintam actele pentru dezbaterea ... (vezi toată discuția)
Acceptare succesiune de catre o persoana cu handicap psihic sorin_hh sorin_hh Bună ziua, am o întrebare: după decesul mamei mele am fost la notar să deschid procesul de succesiune (un apartament). Mostenitori legali sunt eu si sora ... (vezi toată discuția)