Depinde despre ce document vorbim, unde l-a folosit, dacă avea dreptul sa semneze un astfel de document pe baza unei imputerniciri, etc. La prima vedere pare sa fie o infracțiune de fals în înscrisuri sub semnătura privată, dar sunt prea puține elemente pentru a putea detalia un răspuns.
trandafir2
Moderator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Ce fals în înscrisuri sub semnătura privată daca a semnat cu numele lui? Adaugam la text? Daca a semnat in locul directorului nu inseamna automat ca a falsificat ceva.
Poate ca semna in mod frecvent astfel de documente, in baza unui mandat. Care ar fi problema?
Asa si?, daca era in concediu si a intrerupt concediul ca sa vina la munca si sa faca un document care trebuia facut intr-un anumit termen ... care ar fi problema? Sunt multe aspecte. Nu se poate raspunde dupa ureche si acuzator la aceasta chestiune. Sunt necesare detalii.
Nu a existat niciodată un mandat în baza căruia acest angajat să poată semna în numele directorului și această atribuție nu este stipulată nici în fișa postului. În ceea ce privește faptul că a venit din concediu, a fost o pură întâmplare că se afla la serviciu în acea zi, deoarece el a fost prezent doar 30 de minute, după care a părăsit locația. La toate acestea se adaugă faptul că documentul în cauză fusese transmis cu 14 zile înainte, semnat de către director. Angajatul care a semnat documentul și se ocupă cu calculul solicitării fondurilor necesare unității a considerat că nu este necesar să-l înștiințeze pe director că a greșit la calcul și a hotărât să-și îndrepte singur eroarea prin semnarea documentului în cauză.