avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Acces presa la numararea voturilor in sectia de votare
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Acces presa la numararea voturilor in sectia de votare

Acces presa (reprezentant mass-media) la numararea voturilor in sectia de votare
Buna ziua
Duminica am fost unul dintre nefericitii care a lucrat intr-o sectie de votare dintr-o comuna. Pe la ora 21 ne-am trezit cu o cucoana, mama unuia dintre candidati, care, dupa ce a votat pe liste secundare (cu viza de flotant), a prezentat presedintelui de sectie o legitimatie de presa (eu nu am vazut-o) si a spus ca ramane sa vada numaratoarea voturilor. Au fost cateva opozitii dar atat ea cat si fi-su au devenit foarte recalcitranti si amenintatori, toti eram foarte obositi si s-a acceptat prezenta ei in sectie.
Ar fi fost bine daca doar ar fi "vazut" numararea voturilor dar atat dumneaei cat si fi-su aveau de comentat si amenintat la fiecare miscare. Mai avea putin si ne smulgea buletinele din mana... La o sectie cu vreo 600 de voturi ne-a apucat 3 dimineata ca nebuna nu se mai oprea.
Intrebarea mea este daca intr-adevar presa are acces intr-o sectie de votare la numarare (eu auzisem ca are voie doar la biroul electoral local, nu in sectie) si daca da, in ce conditiii, Daca puteti sa-mi indicati si o prevedere in acest sens v-as fi recunoscatoare.
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 11 Iunie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 08:56, 11 Iunie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acces nu implicare în procedurile din timpul votării cât și cele ulterioare închiderii secțiilor de votare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna redistribuirea voturilor? prichici prichici Ce inseamna redistribuirea voturilor? Eu am votat cu un partid care nu a depășit pragul de 5%, și dacă bine am înțeles votul meu va fi rediatribuit. ... (vezi toată discuția)
Votul persoanei bolnave psihic cioatamircea cioatamircea Buna dimineata! Mama mea este bolnava psihic(dementa mixta),a fost internata intr-un spital de psihiatrie. La externare,eu am semnat ca raspund pentru ea.Va ... (vezi toată discuția)
Legislatie electorala si informatii generale despre alegeri george-neagu george-neagu Pentru ca suntem in an electoral si intrebarile legate de alegeri (ale celor care ar dori sa candideze sau ale votantilor) sunt din ce in ce mai multe, am ... (vezi toată discuția)