avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Lucru in radiatii tehnice nu se recunoaste de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Lucru in radiatii tehnice nu se recunoaste de angajator grupa! ...

Lucru in radiatii tehnice nu se recunoaste de angajator grupa!
Am venit de la rusi in 1990 cu adeverinta de lucru in control nedistructiv,cu radiatii tehnice (certificata de CNCAN ).N-a pus cei de la conducere,sa semnam un tabel cu cei care vor sa mai lucreze in mediul radioactiv. Eu am semnat ca lacatus,aveam de gand sa plec din cadrul lab.CND. Ulterior m-au rugat sa mai raman in meseria de operator CND. Nu au facut nici-o modificare in procesul verbal. Dupa 1995 m-au trecut la operatori CND,in C.M. am situatia expunerilor radiatiilor,de la IFIN fotodozimetrie Bucuresti (Magurele ,perioada 1986-2000 ) . Perioada 1990-1995 sant incadrat la gr.ii-a,ca lacatus,conform procesului verbal?!
Cel mai recent răspuns: stanescuvion , utilizator 14:43, 7 Iulie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In baza procesului verbal cereti angajatorului sa va dea adeverinta pentru dosarul de pensionare.
Puteti benficia de grupa de munca in conditiile in care angajatorul, anual, a intocmit documentatiile necesare cerute de legislatie, a obtinut avizul ITM/ Inspectia muncii pentru locuri de munca incadrate in grupa de munca si s-a emis documente de nominalizare lucratori pe locuri de munca incadrate in grupa de munca.
Pentru perioada pana in decembrie 2011, daca ati beneficiat de grupa de munca trebuiau sa existe mentiuni in carnetul de munca.
In bza procesului verbal de care amintiti, pentru perioada respectiva, puteti deschide actiune in instanta impotriva firmei si sa cereti instaantei sa aprobe o expertiza tehnica judiciara in specializarea protectia muncii. Nu am de unde sa stiu ce va decide instanta. Trebuie sa stiti ca pentru a beneficia efectiv de grupa de munca, angajatorul in afara de docuemntele susamintite, trebuia sa plateasca cota de CAS majorata.
Mulțumesc!

~ final discuție ~