avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament inatacabil?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament inatacabil?

Testament inatacabil?

Pe scurt: matusa mea (sotia unchiului meu decedat), fara mostenitori rezervatari: sot decedat, parinti decedati, copil decedat, doreste sa faca testament ca dupa moartea dansei toata averea ei sa imi revina mie. Doamna notar la care am fost ne-a spus ca neexistand mostenitori rezervatari, testamentul nu este atacabil. Precizez faptul ca matusa mai are in viata 2 frati foarte in varsta si nepoti din partea acelor frati.
Este adevarat ca dupa decesul dansei si pe baza testamentui, pot sta linistita ca nu vor veni alte persoane care sa ma duca prin tribunale solicitand mostenire? Este adevarat ce a spus doamna notar, ca neavand mostenitori rezervatari testamentul nu poate fi atacat? Va multumesc anticipat si va doresc o seara placuta!
Cel mai recent răspuns: ionica3727 , utilizator 13:33, 12 Iunie 2024
De atacat, poate fi atacat oroce act de către oricine, dar nu asta contează, ci daca ar putea câștiga.
Ori daca femeia are discernamant, chiar dacă ataca fratii testamentul, nu vor avea succes și vor plăti și cheltuieli de judecata, deci nu trebuie sa va speriați.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2024
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc frumos pt raspuns! Da, matusa se afla in deplinatatea facultatilor mentale, lucru constatat si de doamna notar! O zi placuta va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament legalizat para24 para24 Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns daca se poate. Este vorba de o matusa (sora cu bunica mea) care nu are copii si numai o nepoata dupa frati (mama ... (vezi toată discuția)
Anulare testament seby_mihai seby_mihai Anulare testament Buna seara! Datorita faptului ca avem grija de o mătușă, recent aceasta a luat decizia să îmi lase prin testament locuinta sa. ... (vezi toată discuția)
Rog urgent informatii despre succesiune/mostenire Corina Macovei Corina Macovei Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie: 1. Matusa mea (sora tatalui) a ramas vaduva din anul 2000.Mentionez faptul ca ... (vezi toată discuția)