avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doresc sa cumpăr o casa și câteva terenuri ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doresc sa cumpăr o casa și câteva terenuri ...

Bună seara...
Doresc sa cumpăr o casa și câteva terenuri dar proprietara nu are actele la zi. Nu are dezbătute monstenirile în cazul acesta după bunicul. Tatăl mamei care sunt decedați amândoi.
Acum face succesiune după bunicul unde se împarte între mama ei și 2 frați ai dânsei. Va primi cuota parte dar partajul nu dorește sa îl facă pentru ca trebuie sa facă intabulări. Cat despre moștenirea tatălui nu o are dezbătută dar nici nu dorește sa o dezbata deoarece va trebui sa facă intabulare si aici la toate terenurile.
Ideea dânsei ii sa îmi vândă într-un contract privat cu martori . Sa îmi vândă moștenirea dânsei la ceea ce ii va aparține dar fără sa facă succesiuni după mama și tata în cazul acesta.
Va rog sa îmi spuneți cum as putea face un contract privat în care pe mine sa ma asigure ca voi putea face intabulări și voi putea cu timpul sa pun aceste roprietati pe numele meu. Sa nu uitam ca dansa ii În vârstă și are și 2 copii. În cazul acesta nu vreau sa a îmi ceara după toate astea dreptul de moștenitori
Eu vreau sa cumpăr toată moștenirea dânsei din acel judet. Dansa nu mai locuiește acolo și are alte bunuri în alte județe ale tari. Eu doresc sa inche8 acest contract de cumparare vânzare dar doresc sa ma asigur ca voi avea aceste proprietati în drept deplin fără probleme când dansa nu vam ai fi .
Va mulțumesc
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2024
Joseant, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 09:06, 13 Iunie 2024
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va poate vinde drepturile sale succesorale, vânzarea se face numai la notar, nu acasa cu martori.
Mergeti la un avocat cu ce acte are sa vedeți ce ati putea primi în schimbul banilor. Ca idee, dvs cumparati si datoriile mostenirii
Ce nu știu eu, e dacă puteți cumpara doar ce mosteneste dintr-un județ și nu absolut tot, după mine, ar trebui sa se poată.
Aveti grija și la preț ca nu e ca și cum cumparati direct casa sau direct terenurile, ci aveti de purtat bătălii pana va vedeți proprietar.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2024
gi-jane2, moderator
Dar drepturile succesorale le poate vinde la notar fără sa aibă număr cadastral? Doamna are doar titlurile de proprietate La care mai sunt și alți mostenitori
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cumpărați fără acte. Sunt foarte multe aspecte pe care nu stau să le enumăr acum... dar vă dau doar un exemplu. Dacă după decesul ei, copiii contestă faptul că nu era în deplinătatea facultăților mintale fiind în vârstă?
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți cumpăra drepturile succesorale, dar trebuie apoi să faceți dumneavoastră succesiunile și partajul cu comoștenitorii. Teoretic puteți să le faceți pe toate amiabil și la notar, dar practic cel mai sigur vă așteaptă câțiva ani buni de procese.

~ final discuție ~