avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Parintii au decedat, mama acum trei ani, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Parintii au decedat, mama acum trei ani, tatal acum ...

Buna ziua. Parintii au decedat, mama acum trei ani, tatal acum patru luni, lasand in urma datorii la chirie si utilitati. Tatal meu a fost actionat in judecata de catre o firma de energie electrica in 2023, instanta s a pronuntat in martie 2024, dupa deces, solutia nefiind favorabila pentru cel ce a initiat actiune, motivul fiind neprezentarea contractului. Firma de energie a facut apel, si am primit un plic de la judecatorie pe numele mostenirii. Dansii, parintii mei nu au nimic al lor, au locuit toata viata in chirie( si acolo au de plata la primarie, se deschide actiune tot pe numele mostenirii). Ce se poate intampla? Trebuie ca noi copiii sa facem ceva in sensul asta? Cum sa facem succesiune? Ei nu au nimic...doar datorii. Putem noi sa fim obligati la plata datoriilor lasate de ei? O sa fim chemati in instanta? Va rog frumos sa ne lamuriti, sa stim la ce sa ne asteptam. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:18, 12 Iunie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dati o declaratie la notar ca sunteti starini de mostenirea mamei si ca renuntati la mostenirea tatalui si trimiteti o intampinare la judecatorie in care scrieti ca parintii nu au bunuri, iar dvs nu ati acceptat mostenirea si nici nu vreti.

~ final discuție ~