avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie Telekom din 2011
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie Telekom din 2011

Bună ziua
Astăzi am primit o somatic din partea firmei Creditexpress srl cum ca am o datorie de 3.750 Lei pentru o contract telekom din 2011!
Menționez că este prima notoficare pe care o primesc ! As dori sa știu după cat timp se prescrie(dacă se prescrie) datoria! Am mai avut un contract neplatit la ei si am fost executat split de o alta companies după 2 ani și am și achitat datoria!
Mi se pare ciudat sa fiu executat in 2024 pentru o datorie din 2011 de care nici nu îmi amintesc și care sub nici o formă nu avea cum sa fie de 3700 lei la vremea aceea!
Pot face ceva in acest sens sau sunt obligat sa plătesc?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2024
Jwjwj, utilizator
Cel mai recent răspuns: Robert Mărginean , Avocat 14:22, 12 Iunie 2024
Bună ziua,

Termenul general de prescripție este de 3 ani. Acest termen de prescripție se aplică inclusiv pentru creanța rezultând dintr-un contract de servicii de telefonie.
Nu veți putea fi executat silit fără a se cere în instanță obligarea dumneavoastră la plata creanței de 3.750 lei.

Termenul de prescripție este supus întreruperilor (începe să curgă un alt termen de prescripție) și suspendărilor (continuă să curgă același termen de prescripție) în anumite situații pe care le puteți regăsi în Codul Civil.

Cea mai importantă cauză de întrerupere a termenului de prescripție este efectuarea unei plăți voluntare. Cu toate acestea, pentru ca un termen de prescripție să fie întrerupt sau suspendat, el trebuie să fie în curs (adică să nu se fi împlinit deja).

Prescripția o veți putea invoca prin întâmpinare (atenție, să nu pierdeți termenul de întâmpinare - care de regulă este de 25 de zile de la primirea comunicării - pentru că nu se va mai putea invoca după aceea).

Vă recomand ca în situația în care veți fi acționat în instanță să apelați la serviciile unui avocat în vederea redactării întâmpinării și reprezentării dumneavoastră în instanță.

Numai bine!
Va mulțumesc frumos pentru răspuns!
Nu am efectuat nici o plata voluntara iar când I am sunat mi-au spus ca datoria este din 2011! Aceasta intampinare se depune în urma primirii acestei somații? Sau doar în cazul în care se și intervine executarea silita respectiv poprirea pe conturi? Judecatorul când aproba executarea nu tine cont de termenul de prescriptie .? Mulțumesc încă odata
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2024
Manuela Rășină, administrator
depuneti contestatie in termen de 15 zile doar daca va treziti in executare silita
Bună ziua!

Așa cum am arătat în primul răspuns, pentru a putea fi executat silit este nevoie ca înainte să fiți acționat în instanță.
Somația ați primit-o, probabil, de la recuperatorul de creanțe/"administratorul de active" care a cumpărat creanța.

Întâmpinarea se depune la momentul la care veți fi chemat în judecată și nu ca răspuns la somație. Judecătorul nu va putea ține cont de prescripție dacă nu o invocați prin întâmpinare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara!acum 12 ani am facut un abonament la orange si am ... Roxana2024 Roxana2024 Buna seara!acum 12 ani am facut un abonament la Orange si am luat un telefon.Am platit cateva luni si după nu am mai platit ca era alta suma mai mare decat in ... (vezi toată discuția)
Proprire pentru datorie de acum 9 ani Luciann739 Luciann739 Buna seara astăzi am primit o Proprire Pentru o datorie de acum 9 ani către firma Provident Mi a fost instituită proprietea pe conturile bancare! Nu ... (vezi toată discuția)
Prescriptia creantelor fiscale lloryshyka lloryshyka Buna ziua,acum cateva zile am primit o recomanda prin care mi se comunica ca primaria a recurs la proprirea veniturilor mele din salariu,deoarece acum cativa ... (vezi toată discuția)