avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... TERMEN CONTESTARE RAPORT MEDICO-LEGAL Buna ziua, va ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

TERMEN CONTESTARE RAPORT MEDICO-LEGAL Buna ziua, va rog frumos ...

TERMEN CONTESTARE RAPORT MEDICO-LEGAL

Buna ziua, va rog frumos sa imi spuneti daca exista vreun termen limita in care sa fie contestat un raport medico-legal /raport de expertiza - autopsie medico-legala. Am intrat in posesia acestuia in urma cu o saptamana, am identificat nereguli dupa ce am citit raportul in sensul că nu au fost avute in considerare anumite elemente si situatii, in plus, fiind parte civila , nu mi s-a oferit posibilitatea de a avea expert parte si nici posibilitatea de a comunica vreo cerință ptr acest raport.
multumesc,
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 14:41, 20 Iunie 2024
Nu precizati cum ati intrat in posesia documentului. In mod normal acesta trebuia depus la dosarul cauzei de catre expertul desemnat de organul judiciar.
Puteti depune observatii scrise pentru raportul de expertiza medico-legala, pana la termenul urmator de judecata. Daca le depuneti la dosar trebuie cu 10 zile inainte de acest termen. Observatiile se depun la dosarul cauzei, prin registratura organului judiciar. Puteti depune aceste observatii direct la instanta, in data termenului de judecata.
Daca ati cerut expert parte si organul judiciar nu a aprobat, nu s-au respectat prevederile legale.
Daca este vorba de cercetare penala, observatiile dvs. la raport se depun la parchet, cat mai repede de la data primirii raportului.
Buna ziua, am cerut copie din dosar. Dosarul este in faza cercetarii, se aduna probe, se audiaza martori, inca NU a ajuns la instanță, e abia la poliție. Efectuarea raportului am solicitat eu. Omul a decedat in spital dupa ce fusese adus cu 2 zile inainte in stare extrem de grava de la un azil privat unde familia platea bani multi ca sa fie bine ingrijit. Avea o infectie majora pe care azilul a ascuns-o familiei si nu a fost tratat corespunzator in azil. A fost prea tarziu trimis la spital cu ambulanța. La spital a fost tratat exemplar, dar prea tarziu a fost dus omul acolo si a decedat in ziua urmatoare, pe constatatorul de deces este trecuta infectia ca si cauza a decesului si colateral alte comorbiditati, etc
Aveti de asteptat pana ajunge raportul la parchet pentru a depune observatii scrise.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza medico-legala - medicul care a tratat persoana bobu bobu Va salut. In anul 2008 un pacient a murit in spital pe o sectie. Medicul care il trata avea dreptul sa participe la autopsie sau expertiza medico-legala? In ... (vezi toată discuția)
Raport medico-legal necropsic mary6 mary6 Buna seara. In urma unei ordonante a fost solicitat raportul de autopsie al decedatului x.,,moarte suspecta,care a fost autopsiat in regim de urgenta in ... (vezi toată discuția)
Mă puteți ajuta cu un model de cerere către parchet pentru ... Velkan Velkan Mă puteți ajuta cu un model de cerere către parchet pentru verificarea și avizarea expertizei medico legale de către comisia superioara? (vezi toată discuția)