avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cedarea unei cote parte din mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cedarea unei cote parte din mostenire

cedarea unei cota parte din mostenire

Buna ziua, bunica mea (impreuna cu 2 surori ale ei - toate sunt decedate) au un teren in nordul Moldovei (1,5ha impartit in aproximativ 5 parcele care nu sunt lipite).

Cele 2 parti ale surorilor bunicii au facut succesiunea, si sunt proprietari pe respectivele cote parte verii mamei mele. Doar in partea mea ar trebui sa mai fac succesiunea, 2 generatii, pentru ca si mama a decedat.

avand doar titlul de proprietate al bunicii, si actele doveditoare ca sunt urmas, pot renunta la partea mea in favoarea unei matusi (fiica surorii bunicii) care ar putea vinde astfel tot terenul mentionat, inclusiv partea mea?

Asta m-ar scuti de drumuri de sute de km pentru succesiunea pe partea mea, cheltuieli pe care nu cred ca le-as putea recupera din vanzarea acelor terenuri, ca sa nu mai zic de timpul pierdut. Nu cred ca se pune problema de rea-vointa din partea matusii, ea a platit pana acum impozitul pe acele terenuri, ma gandesc sa o ajut sa putem vinde cu totul, fara alte complicatii.

va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2024
pilo1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 18:30, 12 Iunie 2024
Legea nu va permite sa cedati in favoarea cuiva anume.
Puteti doar sa RENUNTATI la mostenire si gata tot.
asta ar insemna sa renunt pur si simplu la mostenire (asta incluzand si alte potentiale proprietati) si astfel matusa va putea vinde "in numele meu"? ca sa fac eu act de donatie sau procura trebuie sa fac totusi succesiunea intai?

am inteles bine? multumesc
Daca renuntati la mostenire, din start renuntati la toata mostenirea.
Cum nu mai aveti nimic, nu mai aveti ce dona.
De asemenea prin renuntare, renuntati la intreaga mostenire, nu puteti imparti pe bucati.

Matusa nu are ce vinde in numele dvs, de vreme ce nu aveti nimic (daca renuntati).
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2024
Dapix, utilizator

~ final discuție ~