avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, am fost oprit de poliție în data de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, am fost oprit de poliție în data de 24.01.2025, ...

Buna ziua, am fost oprit de poliție în data de 24.01.2024, și s.a constatată că autorizația provizorie de circulație expirase de 4 zile, mi s-a întocmit dosar penal și mi s-a reținut permisul cu dovada pe care puteam sa o prelungesc pe perioada cat se va desfășura toată nebunia. Fiind militat am fost judecat de către tribunalul militar București, iar ulterior dosarul a fost clasat, nu am antecedente așa că am fost iertat. întremarea mea este că tot aud păreri pro și contra se va retine permisul de conducere pentru o perioadă de 6 luni, sau cu decizia definitivă de la tribunal mi se va da permisul înapoi. Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2024
Alexandru199, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 19:32, 12 Iunie 2024
Depinde ce va scrie în hotărârea de clasare a instanței. Poate fi și suspendare de 6 luni. Citiți cu atenție art. 103 :
[ link extern ]
Alexandru199 a scris:

întremarea mea este că tot aud păreri pro și contra se va retine permisul de conducere pentru o perioadă de 6 luni, sau cu decizia definitivă de la tribunal mi se va da permisul înapoi. Multumesc

Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2024
latka, utilizator

~ final discuție ~