avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost fotografiat pe ascuns fara sa fiu instiintat ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost fotografiat pe ascuns fara sa fiu instiintat sau macar ...

Am fost fotografiat pe ascuns fara sa fiu instiintat sau macar sa-mi ceara acordul, pe domeniul public intre 2 spitale pavilionare. A distribuit poza in diferite departamente ale spitalului fiindca nu ma cunostea.Eu purtam uniforma medicala si pe propria-mi raspundere traversam ilegal strada. Plecam din pav A in B care sunt despartite de soseaua publica, neavand alta cale de acces.
Mi-ar placea sa stiu ce e de facut, mentionez ca nu voiam sa se ajunga aici dar de la poze pe ascuns pana la amenintari samd; asadar GDPR!?
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 21:43, 17 Iunie 2024
Daca ati comis o contraventie pe domeniul public, fotografierea va fi considerata proba impotriva dvs.
m-am exprimat gresit, imi cer scuze, mentionez ca stationam si aveam intentia de a traversa. Poza a fost facuta in timp ce stationam fara a mi se cunoaste intentia.
In concluzie am fost sfatuit totusi sa depun cererea GDPR, urmand repercusiunile aferente daca va fi cazul.
Multumesc, o seara buna!
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2024
GaunterO'Dimm, utilizator
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
GaunterO'Dimm a scris:
m-am exprimat gresit, imi cer scuze, mentionez ca stationam si aveam intentia de a traversa. Poza a fost facuta in timp ce stationam fara a mi se cunoaste intentia.
In concluzie am fost sfatuit totusi sa depun cererea GDPR, urmand repercusiunile aferente daca va fi cazul.
Multumesc, o seara buna!

Ce treaba aveti cu GDPR? GDPR priveste prelucrarea datelor de catre institutii sau corporatii, nu fotografii facute de Mitica in timp ce Costica voia sa traeaca strada pe unde nu e voie. Regulamentul 679/2016 a UE exclude expres din domeniul de aplicare prelucrarea de date cu caracter personal facuta de către o persoană fizică în cadrul unei activități exclusiv personale sau domestice;
Nu inteleg cu ce va simtiti vatamat prin fotografierea d-voastra intr-un loc public.
Deci pozele facute pe ascuns si distribuirea lor nu incalca nicio lege!? Exista rubrica pentru asa ceva.
Ultima modificare: Joi, 13 Iunie 2024
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
exista deja jurisprudenta, inclusiv la nivel european, care indica faptul ca si persoanele fizice pot fi procesatori in sensul regulamentului european GDPR. In general, persoanele fizice sunt exceptate, sub aspectul folosirii datelor in interes personal, DAR: daca se folosesc date care pot duce la identificarea unei persoane prin publicarea pe internet, de ex, sau cum e cazul aici ca este raspandita o poza, persoana fizica respectiva intra sub incidenta GDPR. Eu cred ca se poate depune plangere.