avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost fotografiat pe ascuns fara sa fiu instiintat ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost fotografiat pe ascuns fara sa fiu instiintat sau macar ...

Am fost fotografiat pe ascuns fara sa fiu instiintat sau macar sa-mi ceara acordul, pe domeniul public intre 2 spitale pavilionare. A distribuit poza in diferite departamente ale spitalului fiindca nu ma cunostea.Eu purtam uniforma medicala si pe propria-mi raspundere traversam ilegal strada. Plecam din pav A in B care sunt despartite de soseaua publica, neavand alta cale de acces.
Mi-ar placea sa stiu ce e de facut, mentionez ca nu voiam sa se ajunga aici dar de la poze pe ascuns pana la amenintari samd; asadar GDPR!?
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 21:43, 17 Iunie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
se simte vatamat(a) pt motive personale, e evident, dar cred ca asta nu intereseaza aici, discutia e pur juridica, nu? Morala e alt aspect, dar nu e rolul nostru, as zice.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ioana Cornescu a scris:
exista deja jurisprudenta, inclusiv la nivel european, care indica faptul ca si persoanele fizice pot fi procesatori in sensul regulamentului european GDPR. In general, persoanele fizice sunt exceptate, sub aspectul folosirii datelor in interes personal, DAR: daca se folosesc date care pot duce la identificarea unei persoane prin publicarea pe internet, de ex, sau cum e cazul aici ca este raspandita o poza, persoana fizica respectiva intra sub incidenta GDPR. Eu cred ca se poate depune plangere.

Chiar daca e adevarat ca uneori persoanele fizice pot fi operatori nu orice postare de poza pe facebook e apta sa atraga aceasta calitate. Plangerea nu se poate depune direct. Plangerea se depune doar dupa ce faci dovada ca te-ai adresat operatorului iar acesta fie nu ti-a raspuns, fie a refuzat sa faca ceea ce i-ai cerut si au trecut o luna de la primirea cererii.
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2024
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

~ final discuție ~