avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna, Am un act adițional semnat privind prestarea in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna, Am un act adițional semnat privind prestarea in regim ...

Buna,

Am un act adițional semnat privind prestarea in regim de telemunca cu prezenta la birou pentru 2 zile lucrătoare pe săptămâna, firma vrea sa adauge o zi in plus la birou, ce se intampla daca refuz sa semnez noul act adițional? Îmi afectează contractul individual de munca?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:20, 13 Iunie 2024
Orice modificare la CIM (in afara modificarilor prin efectul legii) presupune incheierea unui act aditional, ce trebuie semnat de ambele parti; daca nu sunteti de acord cu modificarea, nu semnati (in ceea ce priveste relatia cu angajatorul dupa refuz...vedeti dupa).
Ce se intampla? probabil se vor exercita presiuni , inclusiv ca sa va dati demisia.
Am fost informată printr-un mail că programul de lucru o să se modifice în sensul ca prezenta fizică la birou să fie obligatorie de 3 zile lucrătoare.
Actualul meu act adițional este semnat pentru prezență fizică la birou 2 zile lucrătoare, cel mai probabil o să urmeze să primesc de semnat un nou act adițional pentru cele 3 zile. Dacă refuz semnarea acestui nou act adițional cum o să îmi afecteze contractul individual de muncă pe perioada nedeterminată pe care îl am? Au dreptul să facă o comisie disciplinară?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-a raspuns colegul mai sus.
De regule se incearca detasari, cercetari disciplinare cu efectul modificarii unilaterale a locului muncii... alteori doar presiuni din partea colegilor etc. Se mai modifica modul si timpul sedintelor... depinde de fiecare situatie in parte.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nesemnarea nu este abatere disciplinara, in opinia mea, dar pot gasi alte motive...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional - prescrierea dreptului de actiune in instanta muj muj Buna ziua! In data de 17.02.2011( nr. de inregistrare document) s-a emis actul aditional de modificare CIM ( retrogradare functie si implicit cerinte nivel de ... (vezi toată discuția)
Refuzul de a semna fisa postului si actul aditional la contractul individual de munca dancerhd dancerhd Am nevoie de un sfat urgent. Un coleg in urma restructurarii societatii a fost schimbat dintr-o functie in alta pastrand acelasi salariu. Cand a primit decizia ... (vezi toată discuția)
Telemunca LIH LIH Buna ziua. As dori sa pun o intrebare legata de activitatea unui agent de vanzari. Avand in vedere ca nu se mai deplaseaza la clienti, angajatorul doreste sa ... (vezi toată discuția)