avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, O Asociatie de proprietari refuza sa emita ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, O Asociatie de proprietari refuza sa emita factura ...

Buna ziua,

O Asociatie de proprietari refuza sa emita factura de utilitati catre o societate comerciala. Aceasta chetuiala cu utilitatile este deductibila la societate in acest caz?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:18, 19 Iunie 2024
Poate vreti factura pentru intretinere...nu pt utilitati.
Sunt obligati sa emita.
Da, pentru intretinere. Refuza sa o transmita in RO E- Factura.
Lasati-i pana la 1 iulie...Cand vor fi amendati, o s-o trimita.
Dvs, dupa 1 iulie, nu aveti voie sa platiti o factura care nu este descarcata din SPV. Nu este acolo, nu platiti.
1. Ce relatii aveti cu As. de proprietari? Aveti incheiate contracte de furnizare sau altceva?
2. Pana acum, cum ati procedat? Avand in vedere ca as. prop. sunt guvernate de L 196/2018 si in care nu se prevede nimic in acest sens. Cheltuielile sunt repartizate conf. prev. legale, indiferent ca sunt proprietari/chiriasi - persoane fizice sau juridice, sunt afisate le Lista de plata. La efectuarea platilor, as. prop. emite chitanta. Daca efectuati plata prin banca, stiu ca bancile emit alte documente, in final tot o chitanta.
Dvs. daca sunteti o societate comerciala, trebuie sa stiti mai bine daca cheltuielile generate de chirii, servicii si utilitati pentru buna functionare a afacerii dvs.

3. Cititi, va rog si incercati sa va lamuriti daca asociatia de prop. vrea/nu vrea/este obligata sa emita facuri pentru proprietari/chiriasi - persoane fizice sau juridice:
www.avocatnet.ro/articol_666...
Succes!
Dati-mi o adresa de mail, sa pot sa va mai trimit niste materiale, legat de intrebarea DVs.
Daca v-ati lamurit, macar spuneti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pt fondurile asociatiei poate fii emis factura sau numai chitanta zolyxx zolyxx Buna ziua In asociatie avem un ap carei proprietar (primaria) cere sa facturam contributiile lunare (fonduri reparatii, reabilitare, etc). ceilalti primesc ... (vezi toată discuția)
Emitere factura de asociatie proprietari pentru cheltuieli intretinere dan_crihan dan_crihan Suntem o asociatie de proprietari, in care unul din proprietari este persoana juridica. Acesta a inchiriat apartamentul unei alte persoane juridice, ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in imobilul meu, pe langa proprietarii persoane fizice, ... lucian duran lucian duran Buna ziua, In imobilul meu, pe langa proprietarii persoane fizice, exista la parter spatii comerciale ocupate de persoane juridice. Acestea trebuie sa achite ... (vezi toată discuția)