avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua. Am luat o mașină în leasing și am o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua. Am luat o mașină în leasing și am o problema ...

Bună ziua. Am luat o mașină în leasing și am o problema la înregistrare la dgitl sector 4,am primit aviz nefavorabil, deoarece nu am contract cu agentul de salubritate.Precizez că există un srl la adresa ,doar cu sediul social,fara activitate de birou,iar patronul srl-ului locuiește la adresa respectiva și are o adeverință din partea administrației blocului că la adresa respectiva societatea comerciala are doar sediul social, putând plăti salubritatea pe persoana fizica.Ma așteptăm ca "mizeria"asta de refuz,sa o am la scoaterea autoturismului de la dgitl,nu la înregistrare. Cum as putea rezolva situația aceasta?Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: pandiseba , utilizator 14:19, 19 Iunie 2024
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiind in aceeasi situatie cu dvs., va inteleg perfect revolta.

Din pacate, va spun din experienta (am si inmatriculat si radiat autoturism achiztionat pe cabinet), ca nu exista alta solutie rapida decat incheierea si plata contractului de salubrizare, costa vreo 200 lei/luna. Dupa ce inregistrati masina, denuntati unilateral contractul cu firma de salubrizare, veti mai plati inca o luna. Deci, treaba asta o sa va coste, minimum 400 lei in total.

Desigur, ca puteti rezolva problema si in instanta, dar, din pacate, aceasta va dura cel putin cateva luni, daca nu ani de zile, timp in care nu veti putea circula cu masina.
Mulțumesc. Puteți să-mi spuneți, la denunțarea contractului nu am nevoie de motiv?Se poate denunta, asa pur și simplu?
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Iunie 2024
pandiseba, utilizator
Cereti la asociatia de proprietari copie contract de salubritate , ultima factura si ultima plata .Faceti cont DGITL 4 pe sociatatea comerciala , contract de comodat neoneros cu societatea si atasati la inregistrarea autoturismului aceste documente . Sociatatea isi desfasoara activitatea la terti presupun ca aveti si certificatul de la registrul comertului . Sper sa va fie de folos sa reusiti asa .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua. Am cerut de la administrație bloc acele copii de contract și ultima plată,am depus și o imputernicire pe patronul firmei care are și domiciliul la sediul social și tot nu este ce trebuie, deși părerea mea personala, din moment ce nu ai activitate la sediul social, iar patronul plătește în numele lui,firma de ce plătește un contract,al cărui serviciu nu beneficiază, doar așa să am contract cu Rosal?Și,acum,poate nu înțeleg si nu este vorba de frustrare si ma gândesc la alte chestii,dar ăsta îmi pare un șantaj din partea dgitl sector 4......pentru ORICE de la ei,ai nevoie de contract de salubritate.Asta întreb.....de ce ai nevoie de contract de salubritate,atunci când legiuitorul te obliga sa înscrii autoturismul la dgitl???Ce legătură are GUNOIUL cu INSCRIEREA?Mulțumesc.
N-are nicio legatura, este o ilegalitate, dar domnul primar profita de faptul ca procesele in Romania dureaza o vesnicie si din motive practice oamenii aleg sa plateasca un serviciu inexistent ca sa-si poate inmatricula si folosi masina.

Personal am motivat denuntarea contractului, tocmai pentru ca nu desfasor activitate la sediu si, deci, nu produc gunoi. Insa, teoretic, denuntarea nu trebuie motivata.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2024
Ana-Maria Pînzaru, Avocat

Alte discuții în legătură

Taxa salubrizare pf versus pj buna ziua, situatia este urmatoarea: ... Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu taxa salubrizare pf versus pj Buna ziua, situatia este urmatoarea: Un srl are contract de COMODAT cu proprietarul unui apartament(in bloc) strict ptr ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! doresc să intru in posesia certificatului fiscal ... ButAlina ButAlina Buna ziua! Doresc să.intru in posesia certificatului fiscal emis de către Dgitl sector 4, însă aceștia refuza să-l elibereze întrucât îmi.solicita ... (vezi toată discuția)
Contract separat cu firma de salubrizare costinelrusu costinelrusu La parterul blocului s-a infiintat o firma . Toate bune si frumoase a platit toate datoriile pana acum 1 an de zile cand nu mai vrea sa plateasca gunoiul la ... (vezi toată discuția)