Intai ar trebui sa discutati cu un avocat care sa va cunoasca speta si sa identifice caile de urmat astfel incat nu numai sa aveti succes ci sa protejati si drepturile si interesele minorului.
Depinde care este scopul urmarit de dv., in functie de asta demersurile se incep intr-un mod sau altul. Depinde si daca exista deja o hotarare, care este perioada de timp in care s-a produs instrainarea, varsta copilului, daca mai exista legaturi etc.
Scopul meu este acela de a fi respectat programul comun stabilit de instanta ; pana acum a fost respectat 1% .
Instrainarea a fost dintotdeauna , fiica mea are 14 ani fara cateva luni .
Este vorba de "indoctrinarea" fiicei (intoarcerea impotriva mea) , nu e vorba de o interzicere curenta .
Desi ultimele modificari legislative vorbesc despre constatarea instrainarii parintesti pe cale principala, personal nu vad beneficiul unui astfel de demers. de aceea v-am intrebat scopul urmarit.
Ar fi bine sa cereti o serie de lucruri, inclusiv o monitorizare a programului de legaturi personale, consilierea copilului si a parintilor, modificarea programului de vizita.
Cum v-a spus si colega, discutati cu un avocat inainte sa incepeti demersurile.