avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executare silită, pensie întreținere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executare silită, pensie întreținere minor

Bună ziua!
De circa 7 ani ma ocup singur de creșterea fiului meu acum în vârstă de 13 ani, mama acestuia (fosta concubina) nu se implica deloc în viata acestuia și abia dacă păstrează legătură cu el prin mesaje odată la o luna-doua și atunci de complezenta! Deoarece aveam un acord la notar cu aceasta(custodie comună cu domiciliul la mine) și plata unei pensii de întreținere din partea ei de 500 de lei lunar, iar ea nici măcar nu îl vizita darămite sa îl și ia pe la ea cum spunea acordul, după câțiva ani am decis sa o execut silit pentru pensia de întreținere! Aceasta având un loc de munca ok, mașina, stil de viata peste medie.. în urma deciziei judecătorești I s a pus proprie pe salariu penteu suma restanta (se adunaseră vreo 20.000 lei) I s-a oprit lunar 750 de lei pana la stingerea datoriei restante, după stingerea datoriei aceasta a început sa pună lunar suma de 500 lei pentru a evita o noua proprie, problema este ca pe perioada de aproape 2 ani in care a avut propire penteu suma restanta, ea a ignorat pensia de intretinere la zi, a considerat ca dacă i se opreste lunar 750 de lei, nu are de ce se mai plateasca cei 500 de lei penteu luna/lunile in curs!
Astfel s-au acumulat inca minim 10.000 lei, desi ea acum plateste pentru lunile în curs, as vrea sa recuperez suma restanta!
Însă istoria se va repeta, dacă i se pune proprie nu va mai plăti și cei 500 de lei pt lunile în curs...întrebările mele sunt:
Odată ce i se pune proprie penteu suma restanta, pot face ceva sa recuperez sau sa o determin sa plătească și pentru lunile curente? Știu ca în mod normal poți face asta după 3 luni de întârziere, dar nu știu care este situația dacă sa zicem i pun deja o proprie penteu suma restanta...
Mulțumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 14 Iunie 2024
Jwjwj, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:20, 14 Iunie 2024
Executarea pensiei de intretinere se face pana cand datoria este zero. Adica daca in timpul executarii se adauga alte luni la datorie, executarea nu se incheie pana nu sunt executate si acele datorii noi care se aduna in cursul executarii. Undeva cineva a gresit.
Mergeti sa discutati din nou cu un executor si specificati-i complet ce doriti.

~ final discuție ~