avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Avans antecontract vânzare-cumpărare cada
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Avans antecontract vânzare-cumpărare cada

Buna ziua

Am făcut Antecontract vânzare-cumpărare pentru o casa și am dat un avans.

Creditul ne-a fost respins de către banca și de către alte bănci.

In antecontract nu este specificat nimic despre neacordarea creditului din cauza noastră ca și cumpărători. Este specificat doar ca ni se restituie avansul in cazul in care nu se aproba creditul din cauza imobilului.

Cum ne putem recupera avansul?
Ultima modificare: Vineri, 14 Iunie 2024
roman.chereji, utilizator

Dapix a scris:

Pai cititi antecontractul sa va documentati.
Ati primit un exemplar.

Nu e specificat. De aceea am întrebat ca nu trebuia sa specifice notarul?

roman.chereji a scris:

Notarul nu treBuia sa specifice clauze pentru situația in care ni se respinge dosarul de credit?

Notarul specifica in contract ceea ce ii solicitati dv. Notarul nu propune clauze si nu da idei, el doar consemneaza vointa partilor.
Daca doriti vreodata un contract redactat amplu, atuncui mergeti la un avocat. Avocatul va tine cu dv., el nu este neutru, el va invata ce clauze va sunt avantajoase si de ce...
Ultima modificare: Vineri, 14 Iunie 2024
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Va înțeleg. Contractul a fost făcut cum a vrut notarul. Ce putem face noi acum in aceasta situație? Ce soluție avem?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iulie 2024
Manuela Rășină, administrator
Cu un act adițional, încheiat autentic, în care să se specifice că antecontractul nu mai produce efecte din data de.....și că avansul se restituie fără penalizări
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iulie 2024
Manuela Rășină, administrator
Fie va intelegeti cu vanzatorii, fie apelati la un avocat sa va explice ce puteti face. O chitanta de mana cu transfer bancar ar fi suficient daca va intelegeti. Depinde daca este ceva inscris in CF.

~ final discuție ~