avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua, Din pacate, in decembrie am luat un ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua, Din pacate, in decembrie am luat un imprumut de la ...

Buna ziua,

Din pacate, in decembrie am luat un imprumut de la IFN-ul de mai jos si nu am mai putut plati din motive personale. Nu stiu ce sa fac, am lasat mai jos informarea primita pe mail.

As vrea sa ma ajutati cu niste raspunsuri la cele 2 intrebari de mai jos :
- ce inseamna dobanda penalizatoare de 82% , se aplica zilnic ?
- daca solicit creditorului sa nu mai asteptam 3 luni, sa trimita dosarul la un executor , aceasta dobanda se mai aplica ?

"Prin care va comunicam faptul ca la data prezentei, figurati in evidentele Credit Fix IFN S.A. cu un debit restant aferent Contractului de credit pentru nevoi personale nr 20109688/07.12.2023, inregistrand un numar de 100 zile intarziere la plata.

Debitul in cuantum de 5.251,97 lei este compus din: contravaloare imprumut restant in cuantum de 4.190,38 lei, dobanda contractuala restanta in cuantum de 913,73 lei si dobanda penalizatoare in cuantum de 147,86 lei.

Avand in vedere culpa dvs. contractuala prin neexecutarea obligatiilor de rambursare a creditului in termenul stabilit conform prevederilor Contractului de credit pentru nevoi personale nr. 20109688/07.12.2023, va notificam declararea scadentei anticipate a intregului credit.

Va informam totodata ca - in conformitate cu prevederile art. 38 alin. 6 din O.U.G. nr. 50/2010 - dupa declararea scadentei anticipate se va percepe doar dobanda penalizatoare, calculata pe baza de procent fix si care nu poate fi mai mare de doua puncte procentuale, care se adauga la rata dobanzii prevazute in Contract. Astfel, dobanda penalizatoare perceputa ca urmare a declararii scadentei anticipate este de 82,00% conform prevederilor contractuale"
Dobânda penalizatoare, se aplică zilnic, pe fiecare zi de întârziere până achitați prin executare și ultimul leu.
Din păcate, prin neplata creditului, riscați să vă distrugeți întreaga viață.

Baș de la un IFN v-ați găsit să vă împrumutați`?
Aveți imobile în proprietate`?

Din ce spuneți sunt convins că problemele le aveați dinainte de a accesa împrumutul, și astfel trebuia obligatoriu să evitați un împrumut în această situație.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Iunie 2024
Dapix, utilizator
Buna seara,
Dobanda aia de 82% e mai mult decat o clauza abuziva insa... contractul e semnat de ambele parti, ceea ce inseamna ca l-ati citit, inteles si totodata ati fost de acord cu respectiva clauza privind dobanzile aplicate.
Pe de alta parte, daca nu sunteti angajat(a) si nu detineti vreun venit incasat pe vreun cont bancar si in acelasi timp nu detineti bunuri mobile/imobile pe numele dumnevoastra, n-au ce sa va faca.
Pot aplica ei ce dobanzi vor aka ce penalizari doresc, respectiv sa va dea in judecata si sa mearga la executor judecatesc ca nu vor avea ce executa si ulterior executorul judecatoresc trebuie sa incheie executarea silita daca nu are ce executa - respectiv datoria se va prescrie intr-un termen de 3 ani de zile de la data la care a fost scadenta.
Deci cu alte cuvinte, de la data la care s-a inregistrat rata ca fiind scadenta (nu termenul total care a trecut deja) se incepe prescrierea datoriei, si la implinirea termenului de 3 ani prevazut de lege, datoria va fi complet prescrisa, insa mare atentie, ca sa beneficiati de acest beneficiu, nu mai trebuie sa realizati niciun fel de plata catre ei, achitand spre exemplu maine orice suma indiferent ca e 1 leu sau 100 lei, se va relua termenul general de prescriere.

Pe de alta parte, cand va vor da in judecata, puteti solicita instantei respingerea dobanzilor de 82% solicitate ca fiind abuzive si ca sunteti de acord cu privire la debitul respectiv dobanzile legale aplicate.
Ei pot aplica ce dobanzi vor, ramane la decizia instantei daca le vor aproba aceste dobanzi sau nu.
Ultima modificare: Duminică, 16 Iunie 2024
S.C PGH Enterprise Telecom S.R.L, Consultant de business
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
S-au desteptat creditorii acum, asa ca nu se mai ajunge la prescriptie.
Intrerup prescriptia din 2 in 2 ani, prin staruinta in executare, si te urmaresc pana iesi la pensie.
Ultima modificare: Duminică, 16 Iunie 2024
Dapix, utilizator
Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns. Sunt angajat, stiu ca o sa imi vina poprire la un moment dat si oricum, vreau sa le platesc ce le datorez, cei aprox. 5300 RON. Dar , daca o sa contest eu aceasta clauza abuziva , credeti ca am sanse de castig sa nu ? Am o cunostinta, i-a venit o poprire dupa 5 ani, desi a fost angajat in tot acest timp in tara. Acest lucru ma face sa cred ca is multi executori mana in mana cu IFN-urile. Altfel, de ce ai da curs popririi...daca e prescrisa.

Asta e meseria executorului, sa execute debitorii la cererea creditorilor.
Toti executorii sunt la dispozitia creditorilor, pentru ca de ei sunt angajati.

Prescrierea nu opereaza din oficiu, si nu intra in sarcina executorului sa o constate.

Doar partea interesata poate invoca prescriptia prin contestatie la executare, si apoi este constatata de judecator.
Ultima modificare: Duminică, 16 Iunie 2024
Dapix, utilizator