avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... debitor fara venituri si bunuri,ce se intimpla cu ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

debitor fara venituri si bunuri,ce se intimpla cu codebitorii daca au proprietati?

buna ziua,am un credit de nevoi personale in valoare de 18000 ron,ca sa il pot lua am avut nevoie in anul 2007 de trei codebitori (sotul si parinti mei).am ramas fara job,sotul meu deja are salariul oprit prt un card de credit neachitat la timp,fiind unul dintre codebitori si neavind ce sa-i execute intrbarea este ce se intimpla cu parintii mei ,au pensie(singurul venit in casa,deoarece stam cu ei) si au bunuri imobile si mobile,pot ramine fara casa?va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters127212 , utilizator 11:12, 8 Februarie 2010
Codebitorii raspund in solidar cu dvs. pentru datoria dvs. Daca dvs. sunteti lipsita de bunuri executabile, vor fi executati acestia, prin poprire pe salariu, pensie, precum si prin vanzarea bunurilor mobile si imobile din proprietatea lor.
Pe salariu/pensie se pot pune mai multe popriri, chiar daca sotul are deja poprit salariul, se poate cumula prima cu a doua poprire. Suma popririlor nu poate depasi insa 1/2 din salariu (cand sunt mai multe), respectiv 1/3 cand este una singura.
va multumesc ptr raspuns,dar sotul meu are salariul oprit de aceeasi banca(unde are restanta la cardul de credit am si eu restanta la creditul de nevoi personale)unde am si eu creditul si am inteles ca nu se poate face nimic pina eu nu vin cu acel credit la zi ceea ce nu pot face,credeti ca se poate face oprire pe salariul sotului daca deja e oprit tot de aceeasi banca?adica sa nu se ajunga la bunurile parintilor?
...tocmai v-am scris asta in ultimul paragraf al mesajului anterior.
Totusi, daca salariul sotului si pensia parintilor nu sunt suficiente pentru acoperirea creditului intr-un termen de cateva luni, se vor urmari si bunurile imobile si mobile in cele din urma. Puteti sa calculati si singura in cate luni se stinge creditul din poprirea a 1/3 din pensiile parintilor si a 1/2 din salariul sotului ( din care mai scadeti si poprirea pentru cardul lui de credit).
ma scuzati ca va deranjez si insist atit dar sint disperata deoarece ieri m-a anuntat ca ma da in judecata si am de platit 18000ron si ca voi primi citatie,ce se mai poate face deoarece nu vreau sa se ajunga sa ne le ia casa parintilor (sint dispusi sa o vinda ca safaca rost de acesti bani)mai pot face vre-o intelegere sa ne pasuiasca pina se vinde?imi cer mii de scuze...
ati facut solicitarea in scris pt reesalonarea creditului la banca?? ati primit nr de inregistrare si raspuns scris oficial ... daca nu, incepeti de aici

achitati cate ceva din restanta in fiecare luna. daca va dati interesul si platiti cate ceva si banca o sa va pasuiasca si nu se va ajunge la extreme, astfel incat sa vindeti casa parintilor...:O

cred ca va contacteaza vreo firma de recuperari creante si nu banca#-o

Alte discuții în legătură

Ifn indatoreaza peste suta lavsuta bibicarina bibicarina Am un salariu de 3500,la o banca normala, și ifn active pe care le achit am la un singur ifn 2 credite al doilea credit a pus pe mama Codebitor, pe urma am ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit nevoi personale- societate recuperari creante bebita83 bebita83 Buna Am si eu un credit de nevoi personale si de vreo 11 luni nu am mai platit mia venit o scrisoare de la o firma de recuperare ca sa achit tot creditul. ... (vezi toată discuția)
Despre execatuarea silita ca urmare a neplatii ratelor la banca anca_mic anca_mic Buna ziua Parintii mei au facut mai multe credite la banci, credite ce insumeaza o valoare toatala de 6000 E .Amandoi fiind functionarii publici veniturile ... (vezi toată discuția)