avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, In urma unei ordonante presedintiale, am ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, In urma unei ordonante presedintiale, am castigat ...

Buna ziua,
In urma unei ordonante presedintiale, am castigat domicilul copilului la mine pana la divort. La apel a castigat mama, la ea. Dupa asta , au mai urmat doua procese pentru programe de vizita. Dupa ultima hoatarare avocatul mi-a spus ca nu este cazul sa mai platesc pensie alimentara pana se pronunta divortul. Zis si facut, Eu am cheltuit cu copilul avand program la o distanta de 120 km in fiecare marti si joi, si al doilea weekend, mai mult decat ar fi fost pensia si nu ma refer la benzina. I am cumparat lucruri, am distrat copilul, excursii , hainute pantofi etc.
Acum aflu ca nimic din astea nu conteaza ca ar fi trebuit sa platesc pensie. La ancheta sociala mama a recunoscut ca ma ocup f mult de ea si cheltuiesc dar ca nu am platit pensie. Cum stau lucrurile avand in vedere ca eu am deschis o noua ordonanta de schimbare domiciliu, pentru ca nu este bine unde este. Va conta acest lucru cu pensia? VOi putea arata ca am avut si am cele mai bune intentii si daca nu am platit SI PENSIA este pentru ca am urmat un sfat avocatesc? Sau nu este in regula? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 15:29, 17 Iunie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca aveati hotarree de plata a pensiei ea trebuia evident platita chiar daca nu era definitiva caci este executorie inca de la momentul pronuntarii prmei instante.

Daca nu aveti obligatia inca stabilita in procesele in curs ar fi trebuit sa cereti obligarea dvs de la data pronuntarii hotararii, facand dovada ca in perioada cuprinsa intre momentul introducerii actiunii si momentul pronuntarii ati indeplinit obligatia de plata in natura (depuannd la dosar dovezi ale acestor cheltuieli/contributii).

Schimbati avocatul. Cautati avocat specializat pe astfel de spete.

Nu dati vina pe sfaturi primite ici colo. Schimbarea de domiciliu nu are legatura cu plata pensiei.

~ final discuție ~