avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ma confrunt cu urmatoarea situatie si nu stiu daca e o ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ma confrunt cu urmatoarea situatie si nu stiu daca e o problema ...

Ma confrunt cu urmatoarea situatie si nu stiu daca e o problema sau nu ar trebui sa imi fac griji… Poate ma puteti lamuri dvs: sotul a depus actele de divort. Avocatul meu a depus intampinarea. S-a afisat primul termen. Am primit prin posta citatia pt primul termen, dar nici sotul si nici avocatul lui nu au primit si intampinarea odata cu citatia pt prima sedinta. Ar trebui sa imi fac griji? Daca era vreo problema cu intampinarea, nu ar fi trebuit sa fie instiintat avocatul meu cand a depus-o sau ceva de genul? El nu a primit nimic. Sau, pur si simplu, mai trebuie sa asteptam posta? Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Care ar fi ,,problema" dvs?Vreți sa divorțați urgent?Exista și erori din partea grefierilor,omisiuni de transmitere a documentelor.Chiar dacă ar fi acesta situație se amână la primul termen pt comunicare întâmpinare.Puteti suna și dvs la arhiva sau (inca)soțul dvs sau av acestuia pt informații ,pt a atrage atentia asupra unei eventuale omisiuni..Aveți av sfătuiți va cu acesta.,frământările inutile si micile probleme privind proceduri cad in grija av
Ultima modificare: Marți, 18 Iunie 2024
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
acest răspuns util

Acesta este un site unde raspund avocati. Am cerut o parere. Sa stiti ca oamenii de rand, ca mine, nu sunt familiarizati cu timpii sau cu posibilele probleme din acest sistem si de aceea ne framantam, poate pt cunoscatori, inutil. Exista timpi specificati in cod, dar si timpi sau etape care implica o lunga asteptare, despre care nu ne poate informa intotdeauna cineva in acel moment. Multumesc pt raspuns.
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Care ar fi ,,problema" dvs?Vreți sa divorțați urgent?Exista și erori din partea grefierilor,omisiuni de transmitere a documentelor.Chiar dacă ar fi acesta situație se amână la primul termen pt comunicare întâmpinare.Puteti suna și dvs la arhiva sau (inca)soțul dvs sau av acestuia pt informații ,pt a atrage atentia asupra unei eventuale omisiuni..Aveți av sfătuiți va cu acesta.,frământările inutile si micile probleme privind proceduri cad in grija av

acest răspuns util
important e sa o fi facut si sa o fi depus in timp, mai departe, nu mai e treaba dvs.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
O sa vedeți ca pe parcurs o sa apară fel de fel de probleme,posibile erori materiale,hotărâri care durează luni pana se redacteaza,pronunțării care se amână de 4,5,6 ori etc.Ideea este ca nu puteți sa va faceți probleme pt tot și chiar cu av angajat nici acesta nu poate controla tot pt ca anumite probleme nu depind de el(anchete sociale,expertize,termene de motivare etcetc).Succes!
Ultima modificare: Marți, 18 Iunie 2024
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
acest răspuns util
Aici raspund avocati pentru persoane pe care le indrumam in prim moment. Daca aveti avocat, intrebati-l pe el despre aceasta. El poate proceda in mai multe moduri, in functie de interesul dv. Se poate comunica intampinarea direct catre partea adversa, se poate ignora scaparea, se poate negocia etc.
Din momentul in care aveti un avocat ales de dv., este important sa aveti incredere in el si sa asteptati sa primiti raspunsurile de la el. Pentru ca noi nu avem toate informatiile pe care el le are si nu va putem ajuta mai mult decat o poate face el.

~ final discuție ~