Am participat la un concurs la stat, am dat doar proba scrisa, la care am fost 2 candidati admisi, din 10. Primul admis a luat nota 9.90, al doilea candidat a luat nota 7.50, restul au fost respinsi.
Am facut contestatie la proba scrisa si am primit raspuns ca la sediu este afisat faptul ca conform Hotararii 1336/2022, s-a amanat concursul, fara alte informatii, articole, data cand se va relua concursul, etc.
Intrebari:
1. Pot solicita ca comisia sa fie inlocuita, sa continue desfasurarea concursului? Este clar ca, persoana admisa cu nota 9.90 nu putea sa stapaneasca bibliografia la etapa interviului si este nevotie de timp.
2. Neoficial mi s-a spus ca secretarul comisiei este in medical. Ce pot face in situatia asta?
3. Initial, cand am depus dosarele- afost o comisie, ulterior, la inceperea concursului- a fost alta comisie.
Mentionez ca este al doilea concurs la care particip in ultimele 3 luni si aveam experienta primului concurs cu anumite etape: nu au vrut sa imi primeasca/inregistreze dosarul, la sediu acolo nu era nimeni-era campanie electorala.
1. Prin act administrativ al conducătorului autorității sau instituției publice organizatoare a concursului, comisia de concurs și comisia de soluționare a contestațiilor pot fi modificate până în ultima zi de depunere a dosarelor de concurs de către candidați sau, din motive obiective, pe tot parcursul desfășurării concursului.
2. În situația constatării necesității suspendării/ anulării/amânării/reluării concursului, autoritatea sau instituția publică organizatoare a concursului are următoarele obligații:
a) să publice un anunț în acest sens prin aceleași mijloace de informare folosite la publicarea anunțului de concurs;
b) să informeze candidații ale căror dosare de concurs au fost înregistrate, după caz, prin orice mijloc de informare care poate fi dovedit, respectiv publicarea pe site-ul instituției/autorității publice și/sau prin poșta electronică.
Nu au comunicat o data când se va derula următoarea proba. Este specificat ca, doar din motive obiective se amâna, fără vreo prevedere legal, pana când, etc.
Eu am trimis o cerere in care am informat ca doresc sa particip in continuare la următoarele probe, sa-mi comunice data.
1. Dar eu, pana sa amâne concursul, am făcut contestație la proba scrisă și nu au afișat absolut nimic referitor ma contestația mea/altora. Nu ar fi trebuit sa afișeze?
2. Exista vreun termen maxim de amânare a concursului, sau se amâna pe perioada nedeterminata, cât vor ei?