avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Exista la ora aceasta in Romania , ori a fost , ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Exista la ora aceasta in Romania , ori a fost , deschis vreun ...

Exista la ora aceasta in Romania , ori a fost , deschis vreun proces în care sa se ceara la pensie alimentară și un procent din castigurile la pariuri ori jocuri de noroc ? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 14:07, 19 Iunie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 529 din Codul civil spune ca: "Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti." De vreme ce legea nu distinge intre salariu, chirii, venituri din arenzi, venituri din pariuri sau pacanele nici noi cei care o citim si o interpretam nu o putem face. Asa ca raspunsul este da, daca exista venituri constante din pariuri sau jocuri de noroc acestea pot sa intre in calcul pentru intretinere.
La intrebarea daca exista un astfel de proces in Romania este foarte improbabil sa primiti raspuns pentru ca in primul rand numarul celor care castiga la pacanele/pariuri e infim fata de numarul celor care pierd iar in al doilea rand din primul numar foarte mic, un procent mic au de-a face cu procese si pensii de intretinere. Iar cand inmultim un numar subunitar cu altul subunitar ....
Tot legea spune de venituri constante și permanente . Câștigul la jocuri de noroc nu este permanent. Depinde pur și simplu de noroc. Daca câștig la loto o sumă uriașă înseamnă că trebuie să împart cu fosta nevastă ? Noi cei care plătim pensie alimentară nu mai avem voie la viață privată ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
andreiionel a scris:
Tot legea spune de venituri constante și permanente . Câștigul la jocuri de noroc nu este permanent. Depinde pur și simplu de noroc. Daca câștig la loto o sumă uriașă înseamnă că trebuie să împart cu fosta nevastă ? Noi cei care plătim pensie alimentară nu mai avem voie la viață privată ?

Nimeni n-a scris ca daca castigati 1 milion de lei la loto, asa cum mi s-a intamplat mie saptamana trecuta, trebuie sa impartiti cu fost sotie. Intretinerea o datorati copilului si intretinerea unui copil trebuie sa aiba un buget lunar rezonabil din care d-voasta sa acoperiti o parte, iar fosta sotie alta parte, in functie de posibilitatile fiecaruia.
P.S. Am exagerat putin cu: "am castigat 1 milion de lei la loto" de fapt au fost doar 28 de lei si nu i-am castigat ci i-am dat pe bilet.

~ final discuție ~