avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sotul dorește sa divorțam de comun acord, dar nu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sotul dorește sa divorțam de comun acord, dar nu dorește sa ...

Sotul dorește sa divorțam de comun acord, dar nu dorește sa mai aibă de a face cu copilul minor. Pot cere custodia totala și pensie alimentara pentru minor. Avem un apartament împreună luat din banii mei dinainte de casatorie si o firma a lui, fiind singur asociat, înființată în timpul căsătoriei. Plus mașini cumpărate tot în timpul căsătoriei, la care a facut comodat pe firma. Pe parcurs a scos dividende din firma, dacă nu îmi cedează apartamentul pot cere procent din dividende, din mașinile cumparare. Am dreptul și eu la ele.? Daca ma poate sfatui cineva care a trecut prin ceva asemanator. Minorul are 7 luni. Mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2024
Ana2302, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ana2302 , utilizator 19:45, 19 Iunie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteți amesteca pensia alimentara pentru copil cu partajul bunurilor. V-am spus ca sunt proceduri distincte iar mai întâi se soluționează toate aspectele referitoare la divort si copil iar ulterior se deschide dosar în instanta sau la notar pentru partaj.
Iar în privința divorțului nu puteți sa stabiliți doar divortul cu pensia de întreținere și atat. Se stabilesc toate aspectele referitoare la copil: la care dintre părinți rămâne, cum se exercita autoritatea părintească( în comun de ambii părinți sau exclusiv de unul dintre ei), programul de vizita al părintelui nerezident, pensia de întreținere și modalitatea de plata etc.
Mergeți cu soțul la un avocat pentru o consultanta ca sa va lămuriți, apoi mergeți și la un notar, iar ulterior luati o decizie împreună sau separat.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2024
Avocat Neagu Elena, Avocat
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sfatuitul cu cineva care a trecut printr o situație asemănătoare are relevanta 0.Pt sfaturile juridice va adresați unui avocat solicitând o consultație asa cum atunci când copii sunt bolnavi va adresați unui medic etc.
Am inteles, multumesc

Dapix a scris:

Dacă este înțelegere amiabilă, se poate divorța fără probleme la NOTAR.
Dar și autoritatea părintească, trebuie să fie obligatoriu COMUNĂ, la notar.

~ final discuție ~