avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vouchere vacanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vouchere vacanta

Buna ziua,
Sunt medic specialist si cu "majorarile" ce vor avea loc de la 1 iunie (crestere serioasa cu 300 de lei pe luna ... ), voi depasi pragul de 8000 lei salariu net.
In acest context se vor pierde voucherele de vacanta.

Insa, separat de contractul de munca program normal zilnic, am semnat cu spitalul un contract SEPARAT pentru garzi. Plata variaza in fuctie de numarul de garzi lunare, insa nu depaseste niciodata 8000 lei (nici macar nu se apropie).
Tinand cont ca este un contract separat, plata aferenta acestui contract intra separat in cont, fluturas de salariu separat, intrebarea este: nu ar trebui sa primesc (eu si evident colegii care se afla in aceeasi situatie) voucherele aferente acestui contract de garzi?

Daca da, as ruga si in baza caror legi as pute argumenta acest aspect catre juridicul spitalului.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:06, 21 Iunie 2024
Instituțiile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare, și la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, acordă anual vouchere de vacanță în cuantum de 1.600 lei, în perioada 1 ianuarie 2024-31 decembrie 2026, personalului ale cărui salarii lunare nete sunt de până la 8.000 lei.

Este singurul text ca va poate fi de ajutor ..insa , nu vorbeste de cumul/garzi...
Voucherele de vacanță se acordă salariaților unde au funcția de bază. Acel contract pentru efectuarea de gărzi nu poate fi luat în calcul doar pt ca venitul salarial este sub 8000 lei.
Asa este, nu mentioneaza.
Ele sunt contracte complet separate, nu se conditioneaza unul pe celalalt. Cum de altfel sunt colegi cu contract doae pentru garzi, fara norma in spital.

Cornel Vasile a scris:

Este singurul text ca va poate fi de ajutor ..insa , nu vorbeste de cumul/garzi...

Multumesc pentru raspuns!
Unde este mentionat deapre functia de baza?

Precum am raspuns mai devreme unui participant la acest topic, cele doua contracte sunt diferite, nu se conditioneaza unul pe celalalt, de altfel exista colegi ce au doar contract de garzi, fara norma in spital.

Danaioana a scris:

Voucherele de vacanță se acordă salariaților unde au funcția de bază. Acel contract pentru efectuarea de gărzi nu poate fi luat în calcul doar pt ca venitul salarial este sub 8000 lei.

Norme de aplicare a OUG 8/2009
art.12
....
(3) În cazul cumulului de funcții, voucherele de vacanță vor fi acordate de către angajatorii unde beneficiarii în cauză își au funcția de bază, potrivit legii, sau, după caz, de fiecare angajator proporțional cu timpul lucrat, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Voucherele de vacanta se acorda pana la limita de 8000 lei net. ... catalyn20 catalyn20 Vaucerele de vacanta se acorda pana la limita de 8000 lei net - 14000 lei brut. Norma de hrana pentru politisti si militari este inclusa in acest venit daca ea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! conform art. (1) alin. 2 din oug nr. 8/2009 privind ... Andreea Munteanu Andreea Munteanu Buna ziua! Conform art. (1) alin. 2 din OUG nr. 8/2009 privind acordarea tichetelor de vacanta , modificat la data de 29.03.2024 prin OUG nr. ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. sunt asistent personal al fetitei mele cu grad de ... CristinaNatalia CristinaNatalia Bună ziua. Sunt asistent personal al fetitei mele cu grad de handicap grav din luna februarie 2024,as dori sa știu dacă pot beneficia de vouchere de ... (vezi toată discuția)