avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Calomnie pe mail! Am niste probleme sub aspect ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Calomnie pe mail! Am niste probleme sub aspect profesional. S-a ...

Calomnie pe mail!

Am niste probleme sub aspect profesional. S-a ajuns la situatia in care am fost reclamat la politie (reclamatie facuta de niste colegi de breasla....), reclamatie care a primit ordonanta de clasare, intrucat faptele reclamate , citez din ordonanta de clasare: "nu au fost savarsite de parat sau nu fac obiectul ilicitului penal". Moment in care nu am fost nici trimis in judecata si nici sanctionat contraventional sau altcumva......

Numai ca, asa cum se spune pe romaneste, le-am pus-o "la dosar". I-am jignit. Si iata cum. La doi dintre ei (doi dintre reclamanti, adica.....) le-am trimis un mail, la comun, in care i-am facut albie de porci, dar fara a ameninta sau a santaja cu ceva.........

Unul dintre ei ma ameninta cu judecata, intrucat zice ca, daca mailul a fost trimis catre doua persoane, inseamna ca l-am facut de ras in public......

Eu nu cred ca l-am facut de ras in public.......dar astept si opiniile dvs!

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 19:02, 19 Iunie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De dat în judecata pot sa va dea, împreună sau separat. Nici nu era nevoie sa trimiteți către 2, era suficient sa trimiteți către unul. Conteaza ce înseamnă albie de porci.
"albie de porci" inseamna, in acest scaz, reliefarea unor trasaturi de caracter puternic negative , alocarea unor atribute cu caracter jignitor, dar IN NICIUN CAZ nu inseamna limbaj licentios, trivial, amenintator. Sau chestiuni care pot fi interpretate ca fiind santaj.
Jignirea se sanctioneaza prin proces civil la judecatorie.
O sa va ceara bani ca daune morale.

Nu e nimic penal, dar e un litigiu civil.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2024
Dapix, utilizator

~ final discuție ~