avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Care sunt sistemele de impozitare a persoanelor ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Care sunt sistemele de impozitare a persoanelor juridice?

Care sunt sistemele de impozitare a persoanelor juridice? Care sunt criteriile de încadrare privind aceste sisteme de impozitare?
Ultima modificare: Joi, 20 Iunie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Pînzaru , Avocat 15:56, 23 Iunie 2024
In principiu, impozit micro si impozit pe profit. Pentru incadrarea la impozitul micro sunt mai multe conditii de indeplinit, in mare cam urmatoarele (dar mai pot fi si altele): trebuie ca firma sa aiba angajati, sa nu desfasoare deloc sau cu preponderenta anumite activitati, sa nu depaseasca o anumita cifra de afaceri, asociatii sa nu mai fie si in alte firme care sunt impozitate tot la micro etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa redevin microintreprindere? Bibike Bibike Buna ziua, Am fost microintreprindere timp de 3 ani. Pentru ca nu am mai avut salariati, din 2007 am devenit din oficiu IMM, respectiv platitoare pe impozit ... (vezi toată discuția)
Consultanta si management, cum se face diferentierea? Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua. Am tot cautat explicatii privind activitatile de management si consultanta. Concret, care sunt acele activitati de management si consultanta ... (vezi toată discuția)
Se mai poate reveni la statutul de micro-intreprindere? neaflo neaflo As vrea sa-mi lamuresc o problema legata de renuntarea si revenirea dupa o perioada la statutul de micro-intreprindere. Odata ce statutul de ... (vezi toată discuția)