avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua ! Am o problema. Locuiesc la bloc si am un ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua ! Am o problema. Locuiesc la bloc si am un vecin care ...

Buna ziua !

Am o problema.
Locuiesc la bloc si am un vecin care nu a mai platit la apa de 4-5 ani nimic. A ajuns la frumoasa suma de 20.000 de lei datorie. Asociatia a facut un contract cu cei de la apa unde platim toti cate 10 lei sa acoperim paguba... Bineinteles in continuare persoanele respective care locuiesc in apartament nu platesc nimic ia banii se tot aduca chiar daca dam noi aia 10 lei.... Am vorbit cu presedintele , i-am spus sa ii dea in judecata iar raspunsul lui a fost urmatorul.

A vorbit el cu nu stiu ce avocat (bineinteles ca sunt 100% sigur ca minte) si i-a spus ca cei ce locuiesc acolo din cauza ca nu au succesiunea pe apartament facuta ( chiar nu o au ) nu li se poate face nimic.

Aici vreau sa stiu, daca ii da asociatia in judecata. Ce se dispune ?
Asi dori sa stiu exact pasii care se vor urma pentru a se rezolva problema pentru ca in viitorul apropiat o sa ne fie taiata apa la tot blocul.
Cel mai recent răspuns: Grigore91 , utilizator 22:23, 20 Iunie 2024
Ce legătură are succesiunea cu cei care folosesc efectiv apartamentul? Nu are nicio importanță succesiunea. Cei ce folosesc apartamentul și consumă apă trebuie să plătească. Asociația trebuie să-i dea în judecată, fără niciun fel de discuții.
Deci proprietarul a murit fiind tatal copiilor...ei stau acolo nefacand succesiune si nu mai platesc nimic de ani buni... acum am aceasta problema cu administratorul si presedintele precum nu exista lege sa le faca ceva . Avand in vedere ca ei sunt vreo 8 in apartamentul ala.
Dorin Voicilas a scris:

Ce legătură are succesiunea cu cei care folosesc efectiv apartamentul? Nu are nicio importanță succesiunea. Cei ce folosesc apartamentul și consumă apă trebuie să plătească. Asociația trebuie să-i dea în judecată, fără niciun fel de discuții.

Ultima modificare: Joi, 20 Iunie 2024
Grigore91, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adimistratorul de bloc crystygigi crystygigi buna ziua am si eu o intrebare adimistratorul de bloc ma poate da in judecata pt neplata intretinerii de suma 380 ron ca ma tot amenninta ca treb sa platesc ... (vezi toată discuția)
Cota parte indiviza pe proprietate ada_zelea ada_zelea Buna ziua, Apelez la d-voastra pentru a ma ajuta cu sfaturi, in doua probleme. 1. Sunt noua administatoare a 2 blocuri noi. Anul trecut a fost infiintata, cu ... (vezi toată discuția)
Vecinul de sub mine mi-a taiat apa popysboy popysboy Locuiesc la etajul 4 al unui bloc. De craciun am avut surpriza sa nu am apa; neavand apa, n-am avut nici caldura.Am descoperit ca era o defectiune la etajul 2 ... (vezi toată discuția)