avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Bună ziua! Am o situație în care am contestat o ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Bună ziua! Am o situație în care am contestat o dispoziție ...

Bună ziua!
Am o situație în care am contestat o dispoziție de încetare CIM și după un an s-a ajuns la amânarea pronunțării.
Deja este la a treia amânare.
Câte amânări se mai pot face? Și în acest caz se poate urgenta emiterea soluției finale?
Mulțumesc
Puteti trimite o cerere de urgentare, insa cu sanse mici. Puteti trimite concluzii scrise, daca nu ati trimis deja.
Ultima modificare: Vineri, 21 Iunie 2024
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Într-o etapă s-a amânat cauza pentru administrare de probe din partea angajatorului, acesta neavând probe nu a mai adus nimic. Și s-a stabilit termen de pronunțare. În care au fost trimise și concluziile scrise. După care s-a tot amânat această pronunțare ajungându-se la a treia amânare.
Și nu înțeleg de ce se ajunge la atâtea.
Este șansa să se mai amâne? Și de câte ori?
Nu avem date sa va raspundem. La peste 3 milioane de dosare anual, e posibil sa mai asteptati.
Am pronuntari adte dupa 3 luni, dupa 6 luni, in functie de cand ajunge judecatorul la dosar...
Toti vrem termene mai scurte, dar in lipsa de finantare a sistemului, atata se poate face.

Să înțeleg că ar fi de așteptat după judecător și de dispoziția acestuia.
Nu le ajung salariile pe care le au și vor mai mult, înțeleg și acest aspect.
Pentru acest dosar, 8 luni a fost amânat doar din cauza aceasta ( ba că erau în vacanță - săracii muncesc prea mult și merită 3 luni vacanță, ba cum au ieșit din vacanță au intrat în grevă, ba că după au intrat și grefierii în grevă). Am înțeles și aceste aspecte, dar nu mi se pare normal ca în momentul în care dai o pronunțare să o amâni în funcție de "dispoziția" judecătorului și de timpul acestuia.
Mulțumesc pentru răspunsul la întrebare.

Sincer, nu ati inteles, nu sta nimeni dupa dispozitia unui judecator. Judele, are sau nu chef sa intre in sala de sedinte, intra. Are sau nu chef sa citeasca mii de pagini de dosare, citeste. Are sau nu chef sa redacteze hotarari, redacteaza. Ca fiecare salariat, ca fiecare om care isi face treaba.
Pe timpul vacantei de vara se lucreaza. Vacanta de vara este o perioada in care nu se judeca decat dosare urgente, asa incat sa se poata intra in vacanta prin rotatie si sa fie timp de facut regularizari de cerere, redactari de hotarari, pronuntari etc. Nu sta nimeni degeaba 3 luni.
Protestele din sistemul de justitie au fost pentru ca justiotiabilul sa aiba parte de un act de justitie mai bun. Pentru ca un judecator avea timp, in medie, circa 8 minute sa studieze un dosar si pentru ca acest timp era considerat mic pentru ca justitiabilul sa aiba parte de un proces bun, au cerut standarede de lucru prin care sa se poata asigura mai mult timp de studiu per dosar.
Pentru ca sistemul politic nu are nevoie de o justitie atat de buna, au fost ignorati, motiv pentru care s-a ajuns la proteste.
Azi, acele amanari pe care le aveti dv. sunt din cauza ca ei au sute de dosare din urma si pentru ca au nevoie mai mult de 8 minute pentru fiecare, inclusiv pentru dosarul dv., ca sa va dea o pronuntare de calitate.

Cam asta e cu dispozitia judecatorului, el vrea sa aveti un act de justitie mai bun, chiar daca dv. comentati ca vreti un act oarecare, dar mai rapid. Rapid si prost nu multumeste pe nimeni.

Va rog sa va informati bine inainte de a arunca acuzatii, altfel nu veti intelege sistemul si nici solutiile lui.
Succes!
Ultima modificare: Vineri, 21 Iunie 2024
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat