Aici nu empatizez cu opinia dvs legată de acest sistem.
Să presupunem că așa ar fi. Să se aloce mai mult timp pentru studierea unui dosar ceea ce face mai greoaie finalizarea celor care sunt în curs sau deja în fază finală.
Dar nu mi se pare normal ca un dosar atunci când se deschide și e pe rol, când după termenele în care ai cerut probe atenție din partea angajatorului în plus pe lângă cele (care au fost motivele) de desființare a compartimentului în cauză (totodată a postului) pe care-l ocupam. Mai ales că în paralel am deschis un dosar pe contencios administrativ așa cum a specificat angajatorul în cazul în care nu sunt mulțumit cu decizia de desființare a postului. Și ce credeți? Instanța după 7 luni a dat "verdictul" că nu ține de contencios administrativ că a greșit angajatorul, nu trebuia să scrie că trebuie să mă adresez în contencios și se adaugă la acesta de contestare a CIM. Deci practic, eu dacă nu deschideam și pe CIM, rămâneam pe "drumuri" în continuare din greșeala angajatorului și cine știe dacă aveam vreo finalitate la acel dosar.
Cum am mai spus, în momentul în care a dat termen de aducere probe, altele decât acele motive , nu a avut angajatorul. Și practic, în momentul în care dai termen de pronunțare ar trebui să fie logic și concis că după toate probele aduse de ambele părți mai ales din partea mea (care sunt "demonstrate" că a a desființat postul ilegal) plus lipirea procesului de contencios la acesta, fără drept de apel trebuia să dea hotărârea la prima pronunțare. De tot amână???
Înțeleg, când sunt situații când adevărul e undeva la mijloc și e un caz greu, da. Pentru a aborda cazul respectiv s-ar subînțelege durata de judecată să fie mai mare.
Dar la cazuri de genul, în speță al meu. Unde lucrurile sunt alb pe negru și nu e caz de amânări, tocmai aici amâni aceste pronunțări. Și tocmai din această cauză trebuie să stau pe drumuri, fără serviciu??
Acest dosar al meu, vă zic durează mai puțin de 8 minute să-l "frunzăriți" și să îi dați un verdict.
Abia ce v-am explicat, nu va place, nu ma credeti, e ok. Nu discutam aici de empatie si sentimente, ci despre angrenajul tehnic din spatele reglementarii sistemului.
Nu depasim termenele de pronuntare din restul UE, oricum.
Inteleg ca doriti un verdict in 8 minute, insa va vor fi alocate acele 8 minute atunci cand va veni randul dosarului dv., pentru ca altii au introdus actiuni inaintea dv.
Singurul lucru care e de înțeles. E că aceștia trebuie compătimiți și că stai la mâna lor pentru că "așa e sistemul" și așa merg lucrurile la noi. Ca o glumă și cu asta închei:Totuși e bine că nu se depășesc termenele de pronunțare din restul UE.
Mulțumesc pentru răspunsuri și pentru timpul acordat.
O zi frumoasă!
De fapt este eronat, nu asa merg lucrurile la noi, asa merg lucrurile peste tot. La noi timpul de rezolvare in prima instanta a dosarelor este mult mai scurt decat in Germania, Olanda etc. Cred ca eram pe locul 3-4 la durata proceselor.
Suplimentar, avem o serie de proceduri urgente care nu exista in alte tari. Adica poti obtine o evacuare in 2-3 luni, de exemplu, or in Olanda se obtine in 3 ani in prima instanta.
Asta am vrut sa va spun, ca nu e mai rau ca in alte parti. Daca doriti sa vedeti exact situatia Romaniei in UE, gasiti rapoarte pe Eurostat, o sa vedeti ca stateam bine la termene, prost la calitatea solutiilor. Acum lucrurile tind sa se reechilibreze.