avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 1.Conform O.G.586/2016 exista asimilarea vechimii în ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

1.Conform O.G.586/2016 exista asimilarea vechimii în muncă ...

1.Conform O.G.586/2016 exista asimilarea vechimii în muncă cu cea în învățământ dacă predai în aceeași specialitate în care ai lucrat. Dacă nu ți-a fost acordat acest drept la momentul respectiv, mai poți cere recunoașterea lui, deși legea respectivă a fost abrogată? Vorbesc despre cei care erau angajați la momentul acela în învățământ, nu cei care s-au angajat ulterior.
2. Sau exista un alt cadru legislativ în vigoare?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:15, 22 Iunie 2024
O.G.586/2016 ???? nu exista acest act normativ.
H.G.582/2016...Mă iertați, vă rog

Cornel Vasile a scris:

O.G.586/2016 ???? nu exista acest act normativ.

În învăţământul preuniversitar, prin vechime în învăţământ se înţelege activitatea depusă atât în calitate de personal didactic de predare, personal didactic de conducere, îndrumare şi control, cât şi în calitate de personal didactic auxiliar, cu contract de muncă într-o unitate/instituţie de învăţământ, unitate conexă învăţământului preuniversitar ori într-un inspectorat şcolar, indiferent de perioadele când vechimea a fost realizată. Constituie vechime în învăţământ şi perioadele în care personalul didactic de predare, de conducere, de îndrumare şi de control s-a aflat în concediul pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, precum şi perioada în care personalul didactic de predare a efectuat stagiul militar, după care s-a reîntors la catedră, respectiv perioadele în care personalul didactic de predare a avut catedră rezervată în învăţământ.

Trebuia ceruta, la data respectiva ...
(4) Constituie vechime în învăţământ şi perioada în care persoana angajată în învăţământ, provenită din alte sectoare de activitate, face dovada că a profesat în specialitatea înscrisă pe diploma de studii, numai în cazul în care ocupă un post didactic în aceeaşi specialitate.

(5) Nu constituie vechime în învăţământ perioadele în care personalul didactic de predare s-a aflat în concediu fără plată.

(6) Trecerea personalului didactic de predare într-o tranşă superioară de vechime în învăţământ se face începând cu data de întâi a lunii următoare celei în care s-a împlinit vechimea în învăţământ faţă de vechimea în învăţământ avută anterior, de drept, fără a fi necesară o cerere a salariatului în acest sens..


Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Iunie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Incepand cu data de intai lunii urmatoare, incepe sa curga termenul de prescriptie al dreptului la actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul muncii echivalare vechime CBGh CBGh Buna ziua, Am lucrat in invatamant ca personal didactic auxiiar pe post de studii medii ca tehnicia II, 2 ani si 9 luni. Va rog sa imi spuneti daca aceasta ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil ewantia ewantia Concediul de crestere a copilului este considerat vechime in invatamant sau doar vechime in munca? (vezi toată discuția)
Incadrarea in invatamant AleIoana AleIoana Buna ziua, lucrez in invatamant din anul 2010. In anul 2014 am fost in concediul de ingrijire al copilului pentru 2 ani de zile. Anul trecut (2016-2017) m-am ... (vezi toată discuția)