avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am nevoie de o îndrumare juridica legat de vânzarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am nevoie de o îndrumare juridica legat de vânzarea unui teren ...

Am nevoie de o îndrumare juridica legat de vânzarea unui teren agricol extravilan și de un contract de arenda.
Tatăl meu a încheiat în aprilie 2022 un contract de arenda pe trei ani, cu posibilitatea rezilierii acestuia prin notificare dar cu cel puțin un an înainte de expirarea contractului, acesta putandu-se prelungi de catre arendas cu încă trei ani în lipsa acestei notificări. Anul următor, în martie 2023 tatăl meu decedează, în decembrie 2023 se face succesiunea și se obține certificatul de mostenitor, și deja se discutate cu arendasul ca dorim vanzarea terenului , acesta dorind sa-l cumpere. La 1 martie se depune afișarea ofertei de vanzare la primarie, preremptorul de grad 3 (arendasul) este singurul care depune acceptarea ofertei, se finalizează dosarul cu toate avizele favorabile vânzării către acest preremptor, însă acesta tot amana perfectarea vânzării, cred eu ca de fapt nici nu a avut intenția de a cumpăra ci doar de a ma tine încurcat sa nu-l pot vinde.
Ideea este ca în aprilie 2024, cu un an înainte de expirarea contractului de arenda când puteam sa reziliez contractul semnat cu tatăl meu decedat eram în perioada când se desfășura procedura de punere în vânzare a terenului, acum sunt în situația de a nu mai putea notifica rezilierea cu cel puțin un an mai înainte, nici de cumpărat nu-l cumpara... CE SA FAC?
Cum pot sa fac sa desființez acest contract de arenda ca să pot " scapa" de acest preremptor care nu are de fapt intenția de a cumpăra și doar sa ma tina legata cu acest contract de arenda? Vreau sa vând terenul ori altei categorii de preremtori sau vânzare libera.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:49, 31 Iulie 2024
Chiar daca veti primi o asa zisa indrumare juridica, nu veti sti ce sa faceti cu ea adica cum sa o folositi, sincer.
Nu exista sfaturi magice sau uimitoare. Trebuie sa mergeti cu hartiile la un specialist care stie a citi astfel de hartii.
Niciun specialist serios nu se va pronunta cu privire la problema dvs fara sa vada hartiile si sa analizeze situatia de fapt si de drept incidenta in speta dvs. Este ceea ce trebuia sa faceti de la inceput, adica sa va adresati unui avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitate contract de arenda . buna ziua doresc să achiziționez ... andreea27 andreea27 Nulitate contract de arenda . Buna ziua Doresc să achiziționez un teren agricol , problema este că vânzătorii au încheiat un contract de arenda pe ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol AdrianaBal AdrianaBal Doresc sa vand 2 ha teren agricol aflat sub contract in arenda...Arendasul nu este de acord si nu semneaza notificarea si nu vrea sa cumpere terenul la pretul ... (vezi toată discuția)
Cumparat teren arendat. arendasul il exploateaza in continuare 5 ani? Jimmy-ro Jimmy-ro Buna ziua, O intrebare: am comparat un teren arendat. In contractul de arenda incheiat cu fostul proprietar era specificat faptul ca acesta merge mai ... (vezi toată discuția)