avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Bunica mea dorește sa îmi transfere mie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Bunica mea dorește sa îmi transfere mie o parte ...

Bună ziua,

Bunica mea dorește sa îmi transfere mie o parte dintr-un apartament în baza unui contract de intretinere. Ideea este ca ea ar dori ca dreptul de proprietate sa treacă asupra mea abia după decesul ei - deci în timpul cât mai trăiește tot ea sa fie proprietar pe acea parte, iar la finalul vieții, dreptul sa fie trecut automat asupra mea în baza acestui contract.

Întrebarea este: se poate asa ceva? Din ce am înțeles, exista doar contract de intretinere cu acel uzufruct viagera, însă ea vorbește aici de păstrarea întregului drept de proprietate pana la deces.

Mulțumesc.

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:51, 23 Iunie 2024
Practic nu vrea sa va dea nimic dar vrea sa o întrețineți.
Deci practic ceea ce sugerează ea nu este posibil, nu? Ea momentan locuieşte în acest apartament. Problema ei cred că derivă din faptul că eu am un credit la bancă - ea consideră că într-o eventuală situaţie în care nu aş mai putea plăti, banca ar veni să-mi ia acea parte din casă, deci ea ar fi dată afară...
Dacă rămâne proprietară nu transferă nimic. Dacă încheiați un contract de întreținere dvs veți avea nuda proprietate, care poate fi executată, însă în CF va fi notat uzufructul bunicii, prin urmare nu va fi evacuată. Presiuni pentru evacuare se vor putea face, însă
Ultima modificare: Duminică, 23 Iunie 2024
adriandimitriu, utilizator
Copilul/ copiii ei trăiesc?
Va poate lasa un testament, daca tot nu va da, macar sa va lase.

~ final discuție ~