avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Clarificare documente romanesti!
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Clarificare documente romanesti!

Sunt cetatean romano-american. Am 2 proprietati in Romania si una in SUA, pentru care platesc taxe, impozite pe venit (terenuri agricole), taxe la biserica, in Romania, cat si in SUA.
Actul (cartea) de identitate din Romania imi expira in decembrie si din ce citesc, acum va trebui sa imi fac un document care trebuie reinnoit anual (pentru cetatenii care traiesc in afara Romaniei). Nu mi-am reinnoit pasaportul si permisul de conducere romanesc din motive diferite, folosind pasaportul SUA si iesind din tara pana sa treaca 90 de zile.
Intrebarea este: ce document trebuie sa imi fac cand vin acasa anul asta, ca sa ma pot prezenta la notar in vederea incheierii unor documente si de a fi in legalitate in Romania?
Multumesc frumos pentru timpul si ajutorul acordat! Sunt foarte confuza!
Ultima modificare: Luni, 24 Iunie 2024
Ina2014, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ina2014 , utilizator 13:00, 10 Iulie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Pașaport de cetățean român cu domiciliul în străinătate - vedeți procedura și actele necesare pe site-ul Direcției generale de pașapoarte
2. Daca locuiți un timp in tara, puteți opta pentru o carte de identitate provizorie pentru cetățenii români cu domiciliul în străinătate și reședința în România - vedeți informații la spclep-ul pe a cărui rază vă stabiliți reședința
Va multumesc frumos pentru raspuns. Incepusem sa cred ca nu voi obtine clarificari. O zi minunata!

~ final discuție ~