avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul familiei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul familiei

Buna ziua!Am nevoie de sfatul dvs in legatura cu cererea unor drepturi.
Tatal meu este mort de 7 ani, iar bunicii din partea lui la fel.Fratele tatalui beneficiaza de toate bunurile ramase de la bunici: casa parinteasca, terenuri.De la moartea tatalui nu ne-a mai dat nici un semn.As dori sa stiu ce drepturi am eu la cele ramase dupa moartea tatalui si ce proceduri ar trebui sa urmez.Multumesc
anticipat.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:44, 10 Februarie 2010
buna ziua!
trebuie sa dezbateti succesiunile.
puteti sa-mi oferiti mai multe detalii??unde ar trebui sa merg si de ce acte as avea nevoie?
buna ziua!
ar trebui sa imi indicati datele deceselor celor 3 defuncti.
bunic, bunica...
bunicul- acum 27 ani
bunica- 4 ani
tatal -7ani

mama are vreun drept?sau doar copii?
fartele tatalui avea dreptul sa vanda bunuri dupa moartea bunicilor fara sa ne instiinteze??
buna ziua!
in primul rand dezbateti succesiunea de pe urma tatalui dvs.
ulterior dezbateti succesiunea de pe urma bunicului dvs+ succesiunea de pe urma bunicii.
aceste 2 succesiuni se vor conexa.
competenta apartine fie unui BNP din raza ultimului domiciliu al bunicii/fie instantei de judecata.
succesiunea de pe urma tatalui se dezbate la un notar/instanta din raza ultimului domiciliu.
acum sa le luam pe rand:
la succesiunea bunicului vor veni:
bunica+ descendentii
in masa succesorala intra bunurile proprii ale bunicului+cota de bun comun
la succesiunea bunicii
descendentii bunicii+dvs prin reprezentarea tatalui dvs
Ultima modificare: Vineri, 5 Februarie 2010
ContSters97658, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce drepturi am?-mostenire ella_camy ella_camy Ma izbesc de o problema si nu stiu ce drepturi am.Este vorba despre o mostenire. Bunica a decedat (de vreo 22 de ani). In urma ei au ramas in viata sotul si 2 ... (vezi toată discuția)
Sucesiune stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua am o nelamurire daca vreti sa ma ajutati va rog ,,,avem o mostenire de la bunici ,,ei sunt decedati amindoi au 5 copii in urma cu ani de zile au ... (vezi toată discuția)
Are drept de a intra pe un teren? iulianduma34 iulianduma34 Pe scut,tata este unicul mostenitor dupa bunicul lui din partea mamei lui,bunicul avea doua fete,care impreuna cu sotia bunicului au renuntat la succesiune,in ... (vezi toată discuția)