avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cedare caini
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cedare caini

Buna ziua.
Am nevoie de ajutorul si sfatul dvs. in urmatoarea problema. In luna februarie, printr-un concurs de imprejurari, m-am trezit 'stapana" a doi caini. Aveau cam doua luni atunci si mi-au fost trimisi de la Vatra Dornei cu mentiunea ca femela este talie mijlocie iar baiatul este talie mica. Au fost cipati si inregistrati, sunt cu toate "actele" in regula. Din pacate inca de la inceput au fost foarte, foarte speriati si socializeaza foarte greu chiar si cu mine care-i ingrijesc zilnic.
In luna martie am ramas fara servici si de atunci nu am gasit un job stabil: muncesc 1-2 saptamani pe undeva pana se adevereste ca nu este ceea ce se spunea a fi...
Cainii au crescut foarte mult, ambii sunt talie mare. Mi-este foarte greu sa sustin ingrijirea lor mai ales ca mai am un caine batran care trebuie sa beneficieze de un tratament destul de costisitor.
Am incercat sa-i dau in adoptie, au fost vazuti de doua persoane, dar, avand in vedere "frica" lor nu i-a vrut nimeni pe niciunul dintre ei.
La ASPA am inteles ca se preiau doar cainii fara stapan. Am incercat la doua asociatii dar... mai aveam putin sa-mi iau bataie.
Asadar, care este solutia legala de a ceda doi caini pe care nu-i mai pot ingriji?
(Va rog sa incercati sa ma intelegeti ca de "judecati" am tot avut parte)
Ultima modificare: Luni, 24 Iunie 2024
Lulica, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:48, 24 Iunie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cautati soluții pe la asociații, altele fata de alea la care ati sunat, sunati si la protecția animalelor si vedeti ce zic și ei.
Cautati soluții si la cei de la care i-ati luat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna! am urmatoarea problema: am 1-2 vecini care au 'adoptat' ... snowflake59 snowflake59 Buna! Am urmatoarea problema: am 1-2 vecini care au \'adoptat\' (am inteles ca ar fi inregistrati pe numele lor) 2 caini, unul de talie medie si unul de talie ... (vezi toată discuția)
Caine de talie mare din vecini , liber , pericol de atac 2014Elena 2014Elena Buna ziua, am nevoie de o indicatie privind rezolvarea unei situatii pt mama mea care e f in varsta si locuieste singura. Vecinul care se alatura cu gradina ... (vezi toată discuția)