avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Divort si Partaj Notarial. Intrebari.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Divort si Partaj Notarial. Intrebari.

Buna ziua

Eu si sotia mea dorim sa divortam si sa facem si partajul la notar.

Dupa nenumarate certuri si intelegerea faptului a ce implica un proces indelungat in instanta am ajuns la o oarecare intelegere.

In ceea ce priveste divortul lucrurile sunt clare :

-copilul ramane 50% din timp la ambii parinti (o saptamana cu o saptamana) ce vor contribui fiecare in natura.

- eu ii voi achita o sulta sotiei pentru cota de 50% din apartament si voi ramane proprietar unic (cu ipoteca in favoarea bancii de unde voi face un imprumut pentru plata sultei)

Acum am si intrebari :

1. sotia doreste sa se stipuleze in actul de partaj sa aiba in continuare drept de locuit in apartament pentru 2 ani de zile dupa divort si partajul notarial, timp in care sa poata sa isi gaseasca linistita apartament cu banii din sulta si fonduri proprii. Eu as fi de acord.
Se poate inscrie o astfel de solicitare de abitatie limitata in actul de partaj ? Dar in cartea funciara ca o noua sarcina ?

2. Si eu as dori sa am la dispozitie cateva luni prin actul notarial pentru plata sultei. Este posibil ? Nu as vrea sa fiu cumva executat silit ca nu am facut rost de bani in secunda doi dupa partaj.

3. Se obtine usor un credit pentru plata acestei sulte ? Exista un astfel de produs bancar ? Din ce m-am interesat s-ar putea si salariul mi-ar permite dar inca nu am facut o cercetare in detaliu,
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:01, 25 Iunie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
orice intelegere se poate trece in actul de partaj, plata sulteti pana la o anumita data, drept de folosinta pana la o anumita data..
putetio faca un credit ipotecar

~ final discuție ~