avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, în 22 aprilie 2024 am cumparat o mașină ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, în 22 aprilie 2024 am cumparat o mașină noua, ...

Bună ziua, în 22 aprilie 2024 am cumparat o mașină noua, factura este doar pe numele.meu
în rate pe 5 ani , soțul meu are 77 de ani , el nu este stipulat în factura , datorta virstei!: întrebarea este dacă fica lui poate sa aibe pretenții la acesata masina !
Cel mai recent răspuns: Elleny , utilizator 15:32, 25 Iunie 2024
Conform art. 339 din Codul civil, "Bunurile dobândite în timpul regimului comunității legale de oricare dintre soți sunt, de la data dobândirii lor, bunuri comune în devălmășie ale soților.". Asadar, in principiu bunurile dobandite de soti in timpul casatoriei, cu exceptia acelora care sunt considerate bunuri proprii (art.340/ Cciv) sunt bunuri comune iar fiica sotului dvs poate revendica, in anumite conditii, autoturismul la fel ca si cand factura ar fi fost pe numele sotului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri imobile liliana_c liliana_c Bună seara, Sunt divorțată. In timpul căsătoriei eu și fostul soț am construit o casă. Acum la partaj, fostul soț, care a rămas în casa ... (vezi toată discuția)
Partaj la divort Ruxandra15 Ruxandra15 Buna ziua, va adresez niste intrebari din partea unei prietene: \"1. Sunt casatorita de 2 ani, alegand regimul matrimonial legal. In caz de divort, sotul ... (vezi toată discuția)
Regim matrimonial sorina86 sorina86 Buna ziua. Acum 2 ani am facut un credit la banca pentru a-mi achizitiona o locuinta prin programul prima casa. As vrea sa stiu ce se va intampla in cazul in ... (vezi toată discuția)