avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Codul muncii prevedere un timp lucru în afara ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Codul muncii prevedere un timp lucru în afara teritoriului României? ...

Codul muncii prevedere un timp lucru în afara teritoriului României?
Mă interesează să știu dacă sunt prevăzute în articolele codului muncii termene în care poate lucra în afara teritoriului României pentru un contract încheiat în România.
Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:12, 26 Iunie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti lucra in afara ca detasat sau delegat.

salariat detașat de pe teritoriul României - salariatul unui angajator stabilit pe teritoriul României, care, pe o perioadă limitată de timp, dar nu mai mult de 24 de luni, conform art. 12 din Regulamentul (CE) nr. 883/2004 din 29 aprilie 2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială, desfășoară muncă pe teritoriul unui stat membru, altul decât cel în care își are sediul angajatorul prevăzut la art. 3 lit. b), sau pe teritoriul Confederației Elvețiene, pe perioada executării contractului încheiat cu angajatorul din celălalt stat membru, astfel cum este prevăzut la art. 5 alin. (2), în cadrul prestării de servicii transnaționale;
- extras legea nr.16/2017 -

Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului.

~ final discuție ~