avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Taxa administrare condomeniu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Taxa administrare condomeniu

Buna ziua!
Locuiesc intr-un ansamblu residential/condomeniu.
In cadrul acestuia, in afara cheltuielilor comune, se practica si achitarea unei sume lunare in functie de suprafata apartamentului. Acest “pret al administrarii” (exprimarea apartine dezvoltatorului) este stipulat, alaturi de alte clauze, in Contractul de Management imobiliar incheiat odata cu semnarea Contractului de vanzare-cumparare.
In datele de 25 si 26 iunie dezvoltatorul a distribuit in CP ale locatarilor o informare prin care notifica modificarea pretului administrarii incepand chiar cu luna iunie. Acest lucru s-a facut la modul general intr-un numar foarte mare de blocuri (9-10 niveluri), destinatarul informarii fiind “propietarii apartamentelor din blocul nr. …” si inainte de emiterea facturilor pentru serviciile de administrare, dealtfel intarziate tocmai pentru a distribui inainte modificarea pretului.
Trebuie sa mentionez ca aceasta informare – “notificare” nu are numar de inregistrare si nu este datata. Consider ca acest lucru este omis intentionat. In alte ocazii dezvoltatorul emite notificari inregistrate cu numar si datate.
Intreb si va rog sa ma ajutati cu un raspuns:
Este corect, este legal (mai ales), sa ni se comunice in acest mod (fara numar si data) si la sfarsitul perioadei pentru care se factureaza ca se modifica acest pret?
Practic, “consum” timp de 25 de zile un produs despre care stiu ca are pretul de pe eticheta. In ziua 26 vanzatorul imi spune neoficial ca pretul e mai mare decat cel inscris.
Daca incalca prevederile legale, va rog sa-mi mentionati normele legale incalcate pe scurt (numar, titlu).
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: shoni17 , utilizator 10:05, 28 Iunie 2024
Necunoasterea duce la exagerare. Nu incalca nici o prevedere legala.
Pretul administrarii este corect impartit pe cota indiviza. sunt oamenii care muncesc si trebuie platiti.
Faceti-va asociatie de proprietari si gasiti dv o echipa care sa faca asta pe bani mai putini sau o alta firma de management,
Adica vreti sa locuite intr-un ansamblu rezidential care sa arata foarte bine dar as platim ca toti ceilalti dintr-un simplu bloc oarecare.
Ultima modificare: Joi, 27 Iunie 2024
w_v_w_v, utilizator
Buna ziua!
Intradevar, "Necunoasterea duce la exagerare". Consider ca nu e cazul in situatia expusa, mai ales ca nu e vorba numai de persoana mea. Nu am pus la indoiala modul destabilire a cotei.
Consider mesajul dumneavoastra inutil, care a deviat de la subiectul propus, un pic de "punere la colț" si nu tocmai binevoitor la adresa cititorilor numiti de dumneavoastra "toti ceilalti dintr-un simplu bloc oarecare".
Mesajul meu nu se refera la taxa de administrare in sine, la valoarea ei. Cred ca in parcurgerea textului nu veti intalni acest lucru. Daca este altfel, va rog sa mentionati care este propozitia/fraza care spune acest lucru.
Pentru ca acesta postare în forum sa fi utila si altor utilizatori, revin cu informatii suplimentare. Dupa distribuirea informarii – “notificare” am primit si factura de adminstrare. Conform informarii, care ne spunea ca va creste pretul administrarii incepand cu luna curenta - adica iunie, factura emisa pentru luna iunie trebuia sa contina noile preturi. Numai ca ea a ramas nemodificata fara o motivare a dezvoltatorului.
Respectul meu pentru toata aceasta comunitate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consum exagerat de mare la electricitate giuica_cosmina giuica_cosmina Buna ziua, Am urmatoarea situatie: Contoare inversate intre apartamente de anul trecut din Iunie 2019, s-a rezolvat problema abia acum (dupa nenumarate ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, un anumit dezvoltator a construit un ansamblu rezidential ... mihaix1 mihaix1 Buna ziua, Un anumit dezvoltator a construit un ansamblu rezidential si a sapat puturi de alimentare cu apa la fiecare bloc. Sub pretextul ca societatea de ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari -parcari fabiolasoimosi fabiolasoimosi Buna ziua, Va rog sa imi spuneti pe ce baza se repartizeaza parcarile intr un imobil nou construit ,unde locuintele s-au vandut fara parcari ,iar cheltuielile ... (vezi toată discuția)