avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Vreau sa va cer un punct de vedere in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Vreau sa va cer un punct de vedere in urmatoarea situatie: ...

Buna ziua,
Vreau sa va cer un punct de vedere in urmatoarea situatie: am parintii si bunicii decedati, tata nu a facut succesiunea de pe urma bunicilor (parintii tatalui) iar tata mai are un frate biologic. Eu fiind unicul copil al parintilor ar trebui sa mostenesc 50% din ce au avut bunicii si 50% fratele tatalui doar ca am aflat ca tatal meu nu este si tatal meu biologic (desi am fost recunoscut de acesta in acte, toata viata am stiut ca el este tatal meu, nu mi-a spus niciodata nimic in legatura cu asta, dar dupa deces am aflat ca nu el este). Intrebarea este daca din punct de vedere legal mai pot mosteni 50% din ce au avut parintii tatalui desi dupa decesul tatalui am aflat ca nu el este tatal meu biologic.
Ultima modificare: Joi, 27 Iunie 2024
ionut11111, utilizator

Alte discuții în legătură

Mostenire gabielle88 gabielle88 Bună ziua. Numele meu este Raluca, sunt a doua fiica a unei familii. Tatăl meu a decedat în luna mai, iar mama mea este în viata, locuiește în casa ... (vezi toată discuția)
Moștenirea in cazul recăsătoriei Maria20211 Maria20211 Daca un bărbat cu doi copii a rămas văduv, s-a recăsătorit și cu a doua soție a mai avut un copil , cum se împarte averea la nepoții lui ? Copii ... (vezi toată discuția)
Succesiune decedat cu datorii și cu doi copii din căsnicii diferite Raluca colle Raluca colle In urma cu 2 ani, tatal copilului meu a decedat de cancer..În urma decesului copilul său nu a ereditat nimic deoarece nu poseda niciun bun material deoarece ... (vezi toată discuția)