avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara. Am aflat ca toate procesele verbale ale ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara. Am aflat ca toate procesele verbale ale adunarilor ...

Buna seara. Am aflat ca toate procesele verbale ale adunarilor generale ale asoc.noastre de proprietari nu au fost scrise in caietul de p.v. ale asociatiei asa cum prevede L196 ci au fost scrise la calculator, fara sa contina semnaturile membrilor participanti la sedinte si apoi indosariate. In aceasta situatie, p.v. se pot considera valide sau nu? Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 27 Iunie 2024
miss dulcine, utilizator
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 00:24, 28 Iunie 2024
Miss
E foarte bine cum s-a procedat.
Cand faceti sedinta cine e cu lista de semnaturiii pune sa semneze pe o foaie de prezenta pe masura ce apar oamenii la sedinta. Acestia vor pleca de la sedinta dupa bunul plac si nu stau decat cativa panala sfarsit..
Dupa sedinta se face un proces verbal la calculator evident in care vor fi semnaturile presedintelui si ale membrilor cel mult.
In el se precizeaza ca au fost prezenti x membri (nr. maxim atins) conform semnaturilor atasate.
.


Legea 196/2018
[ link extern ]
ART.49
(5) Hotărârile adunărilor generale se consemnează, numai în timpul ședinței, în registrul unic de procese-verbale al asociației de proprietari, se semnează de către toți membrii prezenți ai adunării generale, de cenzor/comisia de cenzori și se afișează la avizier.


De la teorie la practica e cale lunga, In realitate e mult mai simplu sa faci decizii cu acord de vointa

ART.50
Acordul de voință al asociației de proprietari se realizează:
a) în adunarea generală a asociației de proprietari sau
b) în baza declarațiilor scrise și semnate ale fiecărui proprietar.
Ultima modificare: Vineri, 28 Iunie 2024
w_v_w_v, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare presedinte Cornelia Muntean Cornelia Muntean Este adresa din CI a unei persoane un impediment ca aceasta sa fie aleasa presedinte a unei asociatii de proprietari? E vorba de o persoana care e proprietar, ... (vezi toată discuția)
Legalitatea intocmirii proceselor verbale GHEORGHIAN GHEORGHIAN Este legal ca procesul verbal de la adunarea generală cât şi cele lunare întocmite pe calculator şi apoi semnate de comitetul executiv, ... (vezi toată discuția)
proces verbal invalid/valid buna ziua, la adunarea ... dan.dumitrel dan.dumitrel Proces Verbal Invalid/Valid Buna ziua, La Adunarea Generala, proprietarii care au venit, au dat semnatura de prezenta iar in Procesul Verbal s-au ... (vezi toată discuția)