Notarul nu poate sa informeze ca nu mai poate fi folosit pentru constructii pentru ca nu stie asta, nu e treaba lui sa cunoasca reglementarile urbanistice, asta o stiu cei din primarie sau un urbanist.
Notarul stie insa ca e ilegal sa faca partajul daca in CU scrie ca este nevoie de PUZ, pentru ca exista Lege si, in mod normal notarii trebuie sa respecte Legea (mai cititi inca o data articolul citat mai sus).
Initiatorul a intrebat:
Intrebarea mea este daca cedez presiunii a 2 persoane coroprietare de a semna partajul la un notar care inchide ochii,ce riscuri exista?
Dl. avocat Adalbert raspunde:
Nu riscati nimic.
GRESIT!!! Rog pe dl. avocat sa se abtina in a continua sa dea sfaturi gratuite dar paguboase si care indeamna la incalcarea legii.
Raspunsul meu: Riscati aproape tot, transformati un loc de casa intr-o gradina de zarzavaturi pe care nu veti mai putea construi nimic si pe care nu o sa o cumpere nimeni.
Ce o sa faceti atunci? Dati in judecata pe notar? Ii faceti plangere penala ca a facut ilegalitati?
Initiatorului ii recomand sa studieze Regulamentul General de Urbanism (art 30) si Regulamentul Local de Urbanism aferent PUG localitate, cu reglementarile specifice zonei.