avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, am urmatoarele probleme: este vorba de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, am urmatoarele probleme: este vorba de mostenirea ...

Buna seara, am urmatoarele probleme: este vorba de mostenirea unui apartament, au murit bunicii si mostenitori sunt tata, si 2 frati (Marian si Ciprian), succesiunea a fost facuta, toti 3 apar in cf-ul apartamentului iar eu as vrea sa cumpar partea unui unchi (Ciprian), vreau sa va intreb daca este posibil acest lucru si daca ar exista un pret minim de vanzare iar daca vanzarea se face sub acea suma tranzactia sa fie considerata nula (apartamentul valoreaza 45 000€ estimativ iar unchiul Ciprian a acceptat sa imi vanda partea sa pentru 3 000€ deoarece nu are familie si copil) iar celalalt unchi Marian nu vrea sa vanda apartamentul si nu are bani sa cumpare partile celorlalti si probabil se va ajunge in instanta si doresc ca aceasta cumparare de la unchiul meu Ciprian sa nu fie declarata nula. Unchiul Ciprian imi vrea sa imi vand partea lui la acest pret mic deoarece nu are timp si energie pentru a se judeca si a-si primi partea si accepta cea mai buna oferta pentru el iar oferta mea este singura.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 04:38, 29 Iunie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adica partea lui valoarea 45 mii, nu tot apartamentul ca doar nu ori da dublu pt partea lui Ciprian.
Puteti cumpara si sub pretul partea.. pretul e serios, nu derizoriu, nu v anuleaza nimeni, nimic.
E firesc sa dati mai putin fata de valoarea d exista ca doar va veti judeca cu celalalt unchi pt partaj.

~ final discuție ~