avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Poate un ONG sa plătească lectorii?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Poate un ONG sa plătească lectorii?

Buna ziua . poate presedintele unui ONG care prin programele Erasmus tin cursuri de pregatire sa isi plateasca membrii sau presedintele prin contract de drepturi de autor (ei sunt cei care tin cursuril). Care este impozitul pe care trebuie sa il dea catre stat !
Ultima modificare: Duminică, 30 Iunie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 19:32, 5 Iulie 2024
da, se poate asa cea.

despre taxe si contributii , vedeti aici
[ link extern ] /
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
desigur poate, si pe drepturi de autor si pe contracte de munca sa plateasca lectorii inclusiv cand sunt membri ai asociatiei si chiar ai consiliului director, atentie insa la evitarea conflictelor de interese - de ex. ca sa faca asociatia cuntract cu presedintele acel contract ar trebui sa il aprobe Consiliul Dirctor fara participarea presedintelui la discutarea si luarea acelei hotarari, la fel cand se contracteaza cu cineva care este sot, ruda sau afin pana la gradul IV cu un membru al Consiliului Director ei alte asmenea. Partea fiscala cred ca excede temei acestui forum si nu e asa de simpla ca depinde ce alte venituri de ce tip si in ce cuantum are persoana cu care se face contract de cesiune de drepturi de autor - e cert ca ONG-ul trebuie sa retina si vireze impozitul pe venit 10% insa la contributii sociale obligatorii poate fi mai complex....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Remunerație drepturi de autor Victorbucur Victorbucur Bună ziua, Președintele unui ONG, care prestează servicii tip drept de autor în folosul asociației respective, se poate plăti pe sine insuși prin ... (vezi toată discuția)
Casa de ajutor reciproc marinicad2002 marinicad2002 1. Pot fi presedinte/contabil/casier/cenzor pentru CAR de pe langa institutia la care lucrez si care are ca si membri....doar salariati ai institutiei... fara ... (vezi toată discuția)
Organ de conducere ong ContSters228001 ContSters228001 Buna ziua! M-ar interesa daca in organul de conducere al unei ONG - Asociatii pot lucra rude de gradul I sub forma de voluntariat? Multumesc! (vezi toată discuția)