avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Nedeclarare punct de lucru SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Nedeclarare punct de lucru SRL

Deci am infiintat un SRL cu startco, si am platit sa-mi gazduiasca ei sediu social. Deci, in iunie mi-am inceput activitatea si am facturat deja clientul si am primit banii pe luna iunie. Acum, eu lucrez de acasa, dintr-un apartament care il inchiriez. Si cumva citind contractul de gazduire a sediului, scrie acolo ca nu-mi desfasor activitatea. Deci ar trebuie sa-mi desfasor activitatea din apartamentul care il inchiriez?

Pai, deja am inceput activitatea dar nu mi-am declarat punctul de lucru? Se primeste ca ilegal si risc sa fie confiscate toate veniturile pe luna iunie? Ce fac in situatia data? Ma duc la proprietar si ii zic sa-mi deschida punct de lucru?

Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 30 Iunie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: dovax5054 , utilizator 21:36, 30 Iunie 2024
Punctul de lucru înseamnă acolo unde va desfășurați activitatea efectiv și pe care trebuie sa ca autorizați codul caen aferent activitatii.
Mergeți urgent sa va înregistrați punctul de lucru la adresa de acasă unde scrieți ca lucrați, în baza unui contract de comodat prin care puneți la dispoziție ca proprietar, o camera pentru folosul firmei.
Asta o faceți dumneavoastră ca asociat și administrator al firmei prin hotărâre a adunării generale a asociaților firmei.
Daca deja am inceput activitatea de la inceputul lunii iunie?
Inregistrez retroactiv ca de la 1 iunie? sau inceput cu data de 1 iulie?

Ce se intimpla daca properitarul refuza? Cum facturez clientul in acest caz?

Am verificat certificatul constitutiv:
Tip activitate autorizată: terți

asta ar insemna ca si cum la moment eu imi efectuez activitatea la terti, adica nu acasa?

Oooook! M-am clarificat, nu am facut nimic ilegal. La infiintare a fost depusa declaratie pe propria raspundere ca desfasor activitatea la terti. Ce e adevarat. Luna iunie am lucrat din multe locuri, inclusiv peste hotare.
Ultima modificare: Duminică, 30 Iunie 2024
dovax5054, utilizator

~ final discuție ~